Kris Ria drugi put u Beogradu – 5. februara u Sava centru 

chris_reaGitarista i pevač Kris Ria (Chris Rea), koji za sobom ima karijeru od 30 godina i hitove kao što su „The Road To Hell“, „On The Beach“, „Josephine“ i „Fool If You Think It’s Over“, sviraće 5. februara u beogradskom Sava centru. 
Ria je pre nešto manje od dve godine održao veoma uspešan koncert u Beogradskoj areni, a u glavni grad Srbije se vraća u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše dvostruku CD kolekciju najvećih hitova „Still So Far To Go“, objavljenu u oktobru 2009. godine. 
Ovaj Britanac je u svetu prodao više od trideset miliona ploča, i prepoznatljiv je po toplom, napola promuklom glasu. Karijeru je izgradio kao muzičar i kompozitor, i za sebe tvrdi da nikada nije bio rok zvezda. 
Karijeru je počeo kao bluzer, a u međuvremenu izgradio osoben stil, stavljajući naglasak na opuštene rok kompozicije srednjeg tempa, pamtljive melodije i svoj glas. Nakon što se početkom novog milenijuma izlečio od gotovo fatalnog oboljenja pankreasa, vratio se bluzu. 
Na samom početku karijere, 1978. godine, Ria je u Americi imao ogroman hit „Fool If You Think It’s Over“, koji je u Britaniji, međutim, prošao loše. 
Ria je tada snimao za britansku kompaniju „Magnet“, koja je u početku razmišljala da mu nadene „komercijalnije“ ime – „Beni Santini“. Kao odgovor na tu ideju, Ria je svoj debi album nazvao „Šta li se desilo sa Benijem Santinijem?“ (Whatever Happened to Benny Santini?“) 
Posle „Fool If You Think Is Over“, ovom muzičaru je trebalo punih sedam godina da dođe do novih istinskih hitova u vidu pesama „Stainsby Girl“ i „Josephine“. 
One su se našle na Riinom sedmom albumu „Shamrock Diaries“, s kojom je krenula serija uspešnih ploča: „On The Beach“ (1986), „Dancing With Strangers“ (1987), „The Road To Hell“ (1989), „Auberge“ (1991), „God’s Great Banana Skin“ (1992) i „Espresso Logic“ (1993). 
Ti albumi, koji tvore komercijalni vrh Riine karijere, doneli su niz evropskih hitova – „On The Beach“, „Let’s Dance“, „The Road To Hell, part 2“, „Auberge“, „Nothing To Fear“ i „Julia“. 
Nakon teške bolesti, Ria je snimio nekoliko džez-bluz albuma i 2005. godine saopštio da se povlači. Dve godine kasnije, to jest u novembru 2007. godine, objavio je povratak na scenu. 
Njegov novi album se očekuje sredinom ove godine. 

Povezana vest:  Poznata Tik Tokerka u prvom hit singlu benda Retrospektiva