SOE fondacija logo

Još nedelju dana do kraja konkursa SOE Fondacije!

Fondacija The State of Exit u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija nastavlja svoju podršku studentima Univerziteta u Novom Sadu! Prvi konkus za dodelu grantova za podršku studentskim projektima, kao i treći po redu konkurs za stipendije za studijska putovanja otvoreni su 21. marta. Konkursi traju još svega sedam dana, do 10. maja! Prijavljavanje na konkurse se obavlja isključivo online na sajtu Fondacije , dok će dobitnici grantova i stipendija za studijska putovanja biti poznati 10. juna.

Fondacija The State of Exit sa kompanijom Carlsberg Srbija dodeljuje do 8 grantova u iznosu do najviše 3000 eura (u dinarskoj protivvrednosti) za podršku studentskim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, unapređenja nastave i poboljšanja studentskog standarda. Projekti treba da se realizuju u periodu od 10.06.2011. do 1.04.2012, dok na konkurs mogu da se prijave pojedinci, studentske organizacije, uključujući strukovne studentske organizacije ili grupe studenata sa pojedinih odseka ili fakulteta, bilo da su na osnovnim ili postdiplomskim studijama, pod uslovom da su studenti Univerziteta u Novom Sadu.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA – GRETTA „TOBOGAN“

Takođe, po treći put dodeljuje se 25 stipendija od 500 eura studentima Univerziteta u Novom Sadu, za studijska putovanja u inostranstvo. 15 stipendija biće dodeljeno studentima osnovnih studija, a 10 masterantima i doktorantima. Stipendije Fondacije “State of Exit” namenjene su akademskoj mobilnosti studenata, a uslovi su da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek 7,00 i viši, kao i da se putovanje za koje apliciraju realizuje od 10. juna do kraja 2011. godine.

Prijavljivanje za grantove i stipendije obavlja se isključivo online na sajtu fondacije The State of Exit. Klikom na stranice s aplikacijom dobija se pristup elektronskoj prijavi koja se popunjava kako je naznačeno.

Povezana vest:  Šakiri ukraden škakljiv kućni video?

Fondacija „The State of Exit“

Fondacija „The State of Exit“ osnovana je 2010. godine u Novom Sadu, sa idejom da se kroz različite vidove stipendiranja i projekata pomogne mladim akademskim građanima Novog Sada u sticanju novih iskustava i u njihovim naporima da uhvate korak sa naprednim naučno-istraživačkim trendovima i visokim profesionalnim standardima na međunarodnom nivou u nauci, kulturi i sportu.

Program pojedinačnog stipendiranja Fondacije „The State of Exit“ započet je 2010. godine u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i kompanijom Carlsberg Srbija, sa ciljem da se pomogne talentovanim studentima, progresivnim mladim ljudima koji žele da u inostranstvu steknu nova radna i obrazovna iskustva na stručnim praksama, seminarima, konferencijama i kroz druge vidove saradnje sa različitim međunarodnim institucijama i organizacijama.

Povezana vest:  Veče muzičkog sećanja na Arsena Dedića

Do sada je podeljeno 50 stipendija u iznosu od 500 evra, i to pola u julu 2010, a druga polovina u februaru ove godine. Uz pomoć ovih stipendija studenti su putovali i putovaće po celom svetu, od Šri Lanke i Tajlanda, preko Rusije, Skandinavije i evropskih zemalja, sve do SAD-a.  Izveštaje i utiske sa putovanja, kao i sva svoja razmišljanja, ideje i autorske tekstove, stipendisti Fondacije dele sa celim svetom na web stranici Fondacije u odeljku “blogovi stipendista” na ovom linku.

Ovo je prvi put da se pruža podrška studentskoj inicijativi kroz program finansiranja projekata u iznosu od maksimum 3000 evra iz oblasti zaštite životne sredine, unapređenja nastave i poboljšanja studentskog standarda. Na ovaj način, Fondacija The State of Exit teži da poboljša kvalitet života studenata i oslanja se na njihovu spremnost za novine i njihov kreativni potencijal.