Kanski laureat radio spot Multietničkoj atrakciji 

Multietnicka Atrakcija 2Beogradska alternativna grupa „Multietnička atrakcija“ sa istoimenog debitanskog albuma objavila je ove nedelje prvi spot „Minijaturna građevina“, saopštio je izdavač „Digimedija“. 
Scenarista i režiser spota je Pavle Vučković, koji je 2007. godine sa kratkim filmom „Minus“ osvojio treće mesto u takmičarskom programu „Sinefondasion“ (Cinefondation) Kanskog festivala, gde je prethodno je bio prvi u studentskoj selekciji 2003. godine sa filmom „Beži, zeko, beži“. 
Minimalistički pank dvojac „Multietnička atrakcija“, koji čine bubnjar Osman Ahmed i basista Demir Ahmetović, prošle je godine osvojio prvu nagradu na festivalu neafirmisanih bendova „Art end mjuzik“ (Art & Music) u Puli, a nedavno su se oglasili debitantskim albumom. 
-Nismo nastavljači novog talasa, jer je definitivno novi zvuk u pitanju, ali slušali smo ‘Šarlo akrobatu’ i postoje kod nas neki momenti ‘Discipline kičme’. Nije bila namera da imamo samo bas i bubanj. Tako je krenulo, uvideli smo da nam ide dobro i da ne bismo da imamo gitare – rekao je Ahmed agenciji Beta. 

Povezana vest:  X FACTOR, Tamara Milanović otvara šestu uživo emisiju