katy_perry02

Rekordni boravak Kejti Peri na Bilbordovoj listi singlova

 

Pevačica Kejti Peri postala je prvi izvođač čije su pesme celu godinu – 52 sedmice zaredom – provele na listi deset najprodavanijih singlova u SAD, objavio je muzički magazin Bilbord.

Pevačicin hit „E.T“, koji je posle pet nedelja na prvom mestu pao na drugu poziciju ovonedeljne Bilbordove liste singlova, omogućio je Kejti Peri da postavi rekord. Pesma Kejti Peri „California Gurls“ je 29. maja 2010. ušla među deset najprodavanijih i plasirala se na drugo mesto liste. Numera je potom provela šest nedelja na prvom mestu.

Povezana vest:  The Brand New Heavies na Nišvillu

Idući hit Kejti Peri, pesma „Teenage Dream“, ušla je među prvih deset 14. avgusta 2010. Ta numera se kasnije popela na vrh i tu ostala dve sedmice.

Hit „Firework“, treći singl s pevačicinog albuma „Teenage Dream“, ušao je u listu deset najprodavanijih 20. novembra i potom na prvoj poziciji ostao četiri sedmice. Pesma „E.T“ se 12. marta vratila među deset najboljih.

Povezana vest:  Roberto Fonseca na otvaranju Nšvila 2023

Pre Kejti Peri, najduži neprekidni boravak među prvih deset na Bilbordovoj listi najprodavanijih singlova u SAD zabeležila je švedska pop grupa „Ejs of Bejs“. Njene pesme su 48 nedelja zaredom bile među prvih deset.