Futurecop!

Elektrana bina na Exitu

Elektrana bina na Exitu nastala je 2005. godine, u želji da festivalskoj publici predstavi presek nabujale domaće i regionalne elektro scene, tada nedovoljno propraćene na našim prostorima. Elektrana tokom svih ovih godina pruža podršku i priliku mladim, neafirmisanim autorima, kao i onim izvođačima koji do sada nisu gostovali u našoj zemlji, da se predstave publici Exita. Sedmu godinu zaredom, Elektrana dovodi bisere elektro i elektro-pop i sint-pop scene, a ove godine oni su predvođeni izvođačima kao što su The Hacker, Alexander Robotnick, Anoraak i Futurecop!

Četvrtak na Elektrani rezervisan je za tamnu stranu elektra, serijal Neon Nacht, predvođen predstavnikom francuske elektronske scene pod imenom The Hacker. Vlasniku mehaničkih snova (Hackerov poslednji album nazvan je “Rêves Mécaniques”) pridružiće se još jedan Francuz, elektro producent iz Pariza, Gesaffelstein, štićenik Tigine izdavačke kuće „Turbo“. Iz Hrvatske isto veče dolaze Hemendex, bend koji svoju muziku definišu kao “ono što bi 1983. godina mogla zamisliti kao blisku budućnost.” Domaću podršku pružiće beogradski Zastranenie, poznati po svojoj himni Gej Sloveni, new wave ljubitelj elektra, neoModern, kao i predstavnik italo disco scene, Grof K.T.I.

Povezana vest:  MTV WORLD STAGE - Nirvana uživo sa Reading festivala!

Alexander Robotnick, italijanski muzički producent, u petak će puštati italo-disco i new wave iz 80-ih, ali i najzanimljiviji mix pesama savremene electro-house produkcije. Robotnick autoironični osvrt na ljubitelje vinila i kolekcionare Italo High Energy Disco izdanja iz osamdesetih, izražava kroz jednu od svojih najpoznatijih pesama, Obssesion for the Disco Freaks. Uz njega nezaboravnu sinth dance predstavu prirediće konceptualni disco dvojac iz Glazgova, po rečima časopisa DJ Mag, “macho disco” izvođači, Den Haan. Mi bismo ih nazvali “camp electro”, a kako to izgleda i zvuči pogledajte u Gods From Outer Space. Domaći predstavnici petka uveče na Elektrani biće Synthematic, beogradski Navigatorz, Mr Cash i LaG.

Povezana vest:  Glas Ne Žice i Sun, Moon and Stars

Hedlajneri Elektrane u subotu uveče su francuski nu disco trio, Anoraak. Debi album “Wherever the Sun Sets” je savršen sklop Italo disco, motown-školovanog fank i sepia-tuned pop zvukova – mi bismo rekli: Anoraak je bespomoćno romantičan, a ako ne verujete, poslušajte Nightdrive With You ili bilo koju drugu od savršenih pesama sa njihovog prvog albuma. Isto veče nastupiće Cinnamon Chasers, nu-disco alias muzičkog producenta Russ Daviesa. Predivnu italo disco subotu začiniće svojim najvećim hitom Luv Delux, i mnogim drugim pesmama sa poslednjeg albuma. Topli electro pop i sjajnu igranku na podijumu Elektrane dovešće jedan od najuspešnijih electro umetnika 2010. godine, Grum, sa sjajnim pesmama poput Through The Night i Can’t Shake This Feeling. Uz velike Elektranine prijatelje, švedski DJ duo Tracasseur, groznici subotnje večeri doprineće i domaća podrška, Shiz Tirkiz, Mishu Mitsubishu i Ninja Boy.

Povezana vest:  THIEVERY CORPORATION: LIVE AT THE 9:30 CLUB EKSKLUZIVNO NA MTV KANALU

Sa dreamwave futurističnim sintisajzerima i razdraganim refrenima, britanski Futurecop! donose u nedelju zvuk koji je najbolje opisati kao teme crtanih filmova iz osamdesetih koje su se sudarile sa 21. vekom uz neizbežnu pratnju indie – electro popa. Beskrajno će publiku Elektrane zabaviti nemački bend, Mikrofisch, sa svojim treš hitovima Mauro Farina i The Kids Are All Shite. Estetiku osamdesetih nastavljaju grčki synth-pop duo, Marsheaux. Retro završnici festivala doprineće i domaći predstavnici elektro zvuka osamdesetih, alterTainment, Boris Milićević, Retro i Vito i Dead Trash Superstar.