demo_fest_2010

Kelis, Tricky, Skindred i 30 demobendova pred banjalučkom publikom na 4. Jelen Demofest u julu na Kastelu

Regionalna publika s nestrpljenjem očekuje ovogodišnji Jelen Demofest koji će biti održan od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. U sklopu programa festivala publika će imati priliku da uživa u muziciranju kako 30 demobendova čije vreme tek dolazi, tako i velika svetska imena koja do sada nisu imala priliku da nastupaju u Bosni i Hercegovini.

Povezana vest:  Božo Vrećo i Marko Louis predstavili zajednički singl i spot - "Pašana"

Prvo veče festivala 27. jula, nastupiće 15 takmičarskih bendova, a zatim  će biti održan mini koncert Prežderani i rn’b zvezda Kelis. Drugo veče festivala rezervisano je za nastupiti 15 preostalih demo bendova, a posle njih na binu će stati bend Kurir, a šlag večri je nastup Tricky. Finale 4. Jelen Demofesta će biti održano 29. jula, a posle proglašenja pobednika, prošlogodišnji pobednici grupa Threesome će promovisati svoje debi album, posle čega će nastupiti roots metal bend Skindread.

Povezana vest:  Oni su spot snimili u striptiz baru: Lexington bend predstavlja "Ne postoji razlog"

Ulaz na svako pojedinačno veče je 10 KM, a karte će se uskoro naći u prodaji.

Na afterpartijima će se publici predstaviti regionalno poznati Dj-evi koji će biti zaduženi za nastavak sjajne zabave.

U sklopu dnevnog programa svi posetioci će imati priliku da svakodnevno od 11 do 17.00h na platou ispred DFK učestvuju u interaktivnoj radionici umetničke grupe Institute.

Povezana vest:  Robi Vilijams možda ostaje u Tejk Detu

Kroz program na Kastelu publiku će voditi Ida Prester i Galeb, široj javnosti poznati kroz emisije MTV-a, regionalne muzičke televizijske kuće koja je i ove godine prijatelj festivala.

Kada je u pitanju takmičarski program, rezultati glasanja žirija, kao i sastav žirija, biće poznati do 01.jula.  Podsećanja radi na ovogodišnji Jelen Demofest prijavilo se 438 bendova iz šest zemalja regiona.