lady_gaga_2011_1

Novi album Lejdi Gage „procureo“ na Internet

 

Najnoviji album Lejdi Gage „Born this way“ pojavio se juče na Internetu, pet dana pre zvaničnog puštanja u prodaju, preneo je danas Rojters.

Svih 14 numera sa albuma prvobitno su se pojavile u Evropi na posebnom vebsajtu za čitaoce londonskog magazina „Metro“ gde je Lejdi Gaga u ponedeljak radila kao gostujući urednik, u cilju promocije svog novog materijala.

Dva dana kasnije, najverniji obožavaoci pevačice u Švedskoj, Norveškoj, Španiji i Finskoj mogli su, putem muzičkog sajta Spotifaj (Spotify) da preuzmu najnoviji album kontroverzne pop dive.

Povezana vest:  NME: album "AM" grupe Arctic Monkeys najbolji album u 2013.

Međutim, album je ubrzo „procureo“ na internet ostavivši fanove iz SAD da biraju da li će nedozvoljeno da preslušavaju album ili će sačekati njegovo zvanično pojavljivanje 23. maja.

Četiri singla sa trećeg albuma njujorške pop-dens senzacije, uključujući i naslovnu numeru prodata su u milionskom tiražu za pet dana u februaru, oborivši rekord najbrže prodatog singla u istoriji iTunesa.

Povezana vest:  Nišville obeležio svetski dan džeza

Lejdi Gaga koja ima samo dvadest pet godina proglašena za najmoćniju poznatu ličnost magazina „Forbs“, što se delimično može objasniti njenom dominacijom na društvoj mreži „Fejsbuk“ na kojoj ona ima 32 miliona fanova.

-Ona preko „Fejsbuka“ ili „Tvitera“ može da radi šta hoće sa svojim obožavaocima i tako izazove rekordnu prodaju albuma i medijsku pažnju. Ona je najbolji primer kako u budućosto poznati treba da vode svoje karijere – izjavila je urednica „Forbsa“ Doroti Pomerants.

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

Lejdi Gaga je na vrhu „Forbsove“ liste 100 najuticajnijih poznatih ličnosti smenila Opru Vinfri.

Pevačica je u proteklih godinu dana zaradila 90 miliona dolara ali i fan bazu od 32 miliona na Fejsbuku i 10 miliona na društvenoj mreži „Tviteru“. Opra Vinfri je sada na drugom mestu, pop zvezda Džastin Biber je najmlađi na listi i debitovao je na trećem mestu, dok su na četvrtom i petom mestu sastav U2 i Elton Džon.