Hurts_novi_spot

Mančesterski duo Hurts oduševio Beograđane

 

Britanski elektro-pop duo „Hurts“, koji je svojim debi albumom „Happiness“ za samo šest meseci osvojio svet, održao je sinoć jednočasovni koncert u Beogradskoj areni. Pevač Teo Hačkraft i klavijaturista Adam Anderson, uz pet pratećih muzičara, nastupili su pred nešto manje od 4.000 posetilaca, koliko je bilo predviđeno.

Hitovi „Wonderful Life“, „Better Than Love“ i „Stay“ ispraćeni su gromoglasnim aplauzima publike koja je tokom celog koncerta bila na nogama. Nastup mančesterskog sastava obeležilo je kvalitetno živo izvođenje, a upotpunili su ga svetlosni efekti, bele ruže rasute po bini i jak prateći vokal operski pevač Ričard Sidvej.

Povezana vest:  Zdravko Čolić na Ušću

Sidvej je na zadovoljstvo posetilaca jednu numeru izveo sam, a ruže su završile u prvim redovima kod ženskog dela publike. Kao predgrupa britanskom bendu nastupio je mladi beogradski elektro-pop sastav „Inje“.

Bend „Hurts“, prepoznatljiv i po uglađenom odevanju, svoj prvi album „Happiness“ objavio je 6. septembra 2010. godine koji je potom proglašen za najbolji debi album u Evropi te godine.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2013, Klub KRUG i MTV predstavljaju najglamurozniji praznični party paket!

Pesme sa tog albuma su nastale u periodu dok su pevač i klavijaturista bili na birou za nezaposlene.

Prvi kontakt sa publikom mančesterski duo je ostvario putem interneta, objavljujući pesme na sajtu You Tube, na kome su zabeležili rekorde u posećenosti nakon promovisanja prvog singl „Wonderful Life“.

Singlovi „Wonderful Life“, „Better Than Love“ i „Stay“ zauzimaju vodeće pozicije na svetskim top listama.

Povezana vest:  Fado pevačica Kristina Branko u Kolarcu