OprahWinfrey

Poslednji Šou Opre Vinfri

 

Poslednja epizoda „Šoua Opre Vinfri“ prikazana je u sredu, a legendarna televizijska voditeljka u njemu se posle 25 godina oprostila sa gledaocima porukama koje je nazvala „ljubavno pismo“ njima.

-Nešto u meni povezalo se sa svakim od vas na način koji mi je omogućio da vidim sebe u vama i vas u sebi. Slušala sam i rasla i znala sam da i vi rastete sa mnom – kazala je Opra Vinfri.

Legendarna voditeljka bila je jedina osoba pred kamerama, uz muziku i kratke snimke iz ranijih epizoda njenog tok šoua u pozadini. Opra Vinfri je obožavaoce nazvala svojom „sigurnom lukom“ i umalo je zaplakala kada se prisetila svog odrastanja u ruralnom Misisipiju.

Povezana vest:  Tri talentovane naučnice iz Srbije nagrađene u sklopu čuvenog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci”

-Nije slučajnost što je usamljena devojčica koja nije osetila mnogo ljubavi, iako su moji roditelji i dede i bake uradili sve što su mogli, nije slučajnost da sam osetila istinsku ljubaznost, ljubav, poverenje i podršku miliona vas iz celog sveta – kazala je.

Opra Vinfri je istakla da je povremeno ona imala ulogu učiteljice, ali da je češće učila od svojih gledalaca. Poslednju epizodu svog šoua nazvala je „poslednjim časom u ovoj fazi“.

„Šou Opre Vinfri“ bio je odskočna daska za njeno medijsko carstvo, u kojem su magazin i kablovska televizija, koju je pokrenula u januaru i kojoj će se sada u potpunosti posvetiti.

Povezana vest:  Počinje novi ciklus nagrada za korisnike pametnih presa za reciklažu limenki

-Neću da kažem zbogom, samo ću reći do sledećeg viđenja – kazala je.

Opra Vinfri zagrlila je i poljubila dugogodišnjeg partnera Stedmana Grejama i prošla kroz prostorije Harpo studija gde se pozdravila sa zaposlenima. Potom je napustila studio sa svojim koker španijelom Sejdi.

Opra Vinfri najavila je u novembru 2009. da će posle 25 godina okončati svoj tok šou. Poslednja epizoda snimljena je u utorak, nedelju dana nakon što je veliki broj slavnih ličnosti i 13.000 obožavalaca pozdravio voditeljku u dvostrukoj epizodi njene emisije pod nazivom „Iznenađenje Opra! Spektakularno opraštanje“, snimljene u Junajtid centru u Čikagu.

Povezana vest:  Veliki popusti za penzionere u RODA Megamarketima na školski pribor

U toj emisiji su, pored ostalih, učestvovali Areta Frenklin, Tom Kruz, Stivi Vonder, Majkl Džordzan i Madona.

Jedna od najuticajnijih i najbogatijih žena u SAD, Opra Vinfri proslavila se proteklih decenija intervjuima sa slavnima i godišnjim poklonima, među kojima su bili automobili i letovanja na ekskluzivnim lokacijama.

U Čikago je došla 1984. kao televizijski novinar, a u tom gradu karijeru je počela jutarnjim tok šouom „A.M. Čikago“. Kada je godinu dana kasnije ta emisija stekla veliku popularnost, dobila je naziv „Šou Opre Vinfri“.

Harpo studio u Čikagu počeo je rad 1990. Sedište njene kablovske televizije OWN, pokrenute 1. januara ove godine, nalazi se u Los Anđelesu.