nba_novi_logo

NBA VESTI

Dalas u velikom finalu NBA lige

 

Košarkaši Dalasa plasirali su se u veliko finale NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili Oklahomu sa 100:96 i tako slavili sa 4:1 u finalu Zapadne konferencije. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dirk Novicki i Šon Merion sa po 26 poena, ali je nemački reprezentativac ponovo spasao svoj tim, pošto je postigao trojku minut i 14 sekundi pre kraja, kojom je Dalas došao u vođstvo.

Srpski internacionalac Predrag Stojaković proveo je devet minuta na terenu i za to vreme pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja. Najefikasniji u Oklahomi bio je Rasel Vestbruk sa 31 poenom, dok su Kevin Durent i Džejms Harden postigli po 23.

Povezana vest:  Efes pobedio Panatinaikos posle dva produžetka, pobeda Darušafake

U finalu Istočne konferencije, Majami vodi protiv Čikaga sa 3:1 u seriji. Ako Hit pobedi večeras, finale će početi u utorak na Floridi.

Maveriksi su u prošloj utakmici uspeli da pobede iako su pet minuta pre kraja gubili sa 15 poena razlike, a rano jutros su slavili uprkos tome što su četiri i po minuta pre kraja bili u zaostatku od šest poena.

Novicki je tako nastavio sa sjajnim igrama u plej-ofu, ali je posle utakmice ostao ravnodušan na veliko slavlje koje je nastalo na terenu dok su timu dodeljivana priznanja za pobednika konferencije.

Povezana vest:  CSKA lako s Uniksom

-Već imamo jedan od ovih trofeja. Ovo je lepo za danas, ali smo u oktobru postavili cilj da osvojimo sve. To još nismo uradili – rekao je smireni Novicki, ignorišući veliko slavlje na terenu hale Ameriken erlajns u Dalasu.

Maveriksi su već bili u finalu, 2006. godine, kada su vodili u seriji protiv Majamija sa 2:0 i imali veliku prednost u trećoj utakmici, samo da bi je izgubili, a potom su poraženi u seriji sa 4:2.

Povezana vest:  ABA REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica 3. kola i tabela Jadranske lige

-Lepo je vratiti se konačno u veliko finale. Nadam se da ćemo ovog puta dovršiti posao – preneli su američki elektronski mediji reči Novickog.

Dalas je prošli put izborio plasman u finale u Feniksu, ali je sada mogao da obraduje svoje navijače i priredi pravo domaće veselje. Utakmicu je gledao i osnivač kluba Don Karter, koji je na kraju skinuo svoj zaštitni znak, beli kaubojski šešir i zamenio ga crnim kačketom na kome je pisalo „Finale 2011“. Vlasnik Mark Kjuban samo Je kratko rekao:

-Nismo još završili, to je sve što mogu da kažem.