HARI MATA HARI KONCERT

Sutra koncert grupe „Hari Mata Hari“ u Centru „Sava“

 

Povodom 25. godina postojanja, popularna grupa „Hari Mata Hari“ održaće sutra koncert u Centru „Sava“, a vođa sastava Hari Varešanović je izjavio da uvek ima tremu pred beogradskom publikom.

-Beograd je oduvek znao da ceni kvalitetnu muziku i dobre pevače. Uvek je poseban osećaj nastupiti pred Beograđanima. Ovaj koncert poklanjam njima, jer su oni uvek bili moja najvernija publika – istakao je Varešanović uoči koncerta.

Povezana vest:  Red Bull Music Academy Radio Night u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Grupa „Hari Mata Hari“ osnovana je 1986. godine i do sada je prodala više od pet miliona nosača zvuka.

U istoriju jugoslovenske pop scene upisali su se 1990. albumom „Strah me da te volim“, kada su premašili sve rekorde i dostigli cifru od 700 hiljada prodatih ploča.

Na tom albumu se nalaze veliki hitovi „Prsten i zlatni lanac“, „Otkud ti k’o sudbina“, „Ostaviću suze za kraj“ i mnoge druge, koje su i danas rado slušane.

Povezana vest:  Block Out predstavili novi singl i najavili koncerte

Varešanović je, zajedno je sa grupom četiri puta nastupao na nacionalnim izborima za „Pesmu Evrovizije“, a kao predstavnik Bosne i Hercegovine 2006. je sa pesmom „Lejla“ osvojio treće mesto na tom takmičenju.

Grupa je često menjala sastav i danas je čine: Varešanović (vokal), Izudin Izo Kolečić (bubnjevi, udaraljke), Karlo Martinović (gitara, prateći vokal) i Nihad Voloder (bas gitara, prateći vokal).

Povezana vest:  Reper Snup Dog priveden nakratko u Švedskoj

Ulaznice za koncert se prodaju po cenama od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara.