sting4___copyright_Clive_Barda

STING Symphonicity: Uz pratnju orkestra “Camerata Serbica” i kao specijalni gost u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem”

U okviru svoje “Symphonicity” turneje, Sting će nastupiti u Beogradskoj areni, 8. juna. Sa Stingom na sceni biće naš renomirani orkestar “Camerata Serbica” sa 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sare Hiks (Sarah Hicks).

Sara Hiks je atraktivna dirigentica koju je New York Times svrstao u “novi talas i novu generaciju uspešnih ženskih dirigenata” zbog raznovrsnosti muzičkih žanrova u kojima se kreće njena karijera. Sara je trenutno gost dirigent simfonijskom orkestru iz Severne Karoline i stalni dirigent “Curtis Institute of Music”. Do sada je sarađivala sa brojnim umetnicima od Džejmija Lareda i Hilari Han do Bena Foldsa i Krisa Botija. Od ove godine, stalni je dirigent Stingove turneje „Symphonicity”.

Povezana vest:  One Direction za sada ne dolazi u Srbiju!

“Camerata Serbica” osnovana je 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu. Odlučujući kriterijum za poziv u orkestar je da muzičar ima uspešnu solističku karijeru. Camerata Serbica je nastupala u okviru niza prestižnih festivala u zemlji i inostranstvu. Neki od najznačajnijih umetnika današnjice su nastupili sa ansamblom Camerata Serbica: Lućano Pavaroti, Vladimir Aškenazi, Emanuel Pahud, Marjana Lipovšek, Vilfrid Strehl, Rener Honek, Lorenz Nasturika, Kordelia Hefer, kao i najznačajniji srpski muzički umetnici i dirigenti.

Stinga će pratiti i grupa iskusnih muzičara, koju čine Dominik Miler (Stingov dugogodišnji gitarista), Rani Krija (Stingov dugogodišnji perkusionista koji se oprobao u više žanrova), Džo Lori (vocal) i Ajra Kolman (bas).

Iako je ovo već četvrti dolazak Stinga u Beograd, po prvi put Sting će se pojaviti i u programu domaće televizije. Kao specijalni gost u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem” Sting će podeliti gledaocima kako je nastala ideja za nastupe sa simfonijskim orkestrom, koje su mu najdraže uspomene i da li ga inspiriše naša tradicionalna muzika, u razgovoru na način svojstven Ivanu Ivanoviću.

Povezana vest:  Novi album grupe Kars posle 23-godišnje pauze

Kroz Symphonicity Sting izvodi svoje najveće hitove, obogaćene aranžmanima za simfonijski orkestar. Crpeći iz svoje šarolike i bogate karijere koju je obeležilo nebrojeno mnogo platinastih albuma, podugačak spisak hitova i priznanja, i prodaja od gotovo 100 miliona albuma, Sting svoje najpoznatije pesme izvodi u novoj interpretaciji sa potpuno novim aranžmanima za orkestar za koje su zaslužni Horhe Kalandreli, Dejvid Hartli, Majkl Legrand, Rob Tates, Vins Mendoza, Stiven Merkurio, Bil Ros, Robert Sadin i Nikola Teskari.

Povezana vest:  Springstin opet oborio svoj rekord u dužini koncerta u SAD

Među odabranim hitovima na ovoj turneji su i, od fanova omiljeni, hitovi grupe Police, kao što je ‘Every Little Thing She Does IS Magic’, ‘Roxanne’, ‘Next to you’, ‘Every Breath you take’, kao i čuvene pesme iz Stingove duge solo karijere – ‘Englishman In New York’, ‘Fragile’, ‘Russians’, ‘If I Ever Lose My Faith In You’, ‘Fields of Gold’, i ‘Desert Rose’.

Karte su u prodaji po ceni od 3300, 3500, 4300, 4900, 5500, 5900, 6500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

Svetsku turneju promoviše LIVE NATION u produkciji RZO Entertainment Inc. a u saradnji sa Universal Music Classical Management & Productions.