Rihanna_72RGB

Rijana brani svoj novi video spot

 

Pevačica Rijana stala je u odbranu svog novog video spota koji počinje scenom u kojoj muškarac biva ustreljen u glavu. Spot pod nazivom „Man Down“ premijerno je prikazan na BET televiziji (Blek entertejnment televiziji), a pesma je o devojci koja svog ljubavnika ubija na javnom mestu. U spotu je i prizor seksualnog napada.

Jedna organizacija koja se bavi zaštitom dece od nasilja na televiziji zatražila je od BET-a da prestane da emituje spot koji je na programu od utorka. Rijana je u jednoj emisiji televizije BET emitovanoj u četvrtak ocenila da je kontradiktorni spot „umetnost sa porukom“.

Povezana vest:  Koncerti mladih muzičara u pet gradova juga Srbije

-Samo smo želeli da oštro progovorimo o veoma ozbiljnoj stvari o kojoj se ljudi plaše da govore, pogotovo ako su i sami žtve – navela je ona.

BET televizija je saopštila da će nastaviti da emituje spot „Man Down“ pošto se „uklapa u standarde onoga što se može emitovati“.

Televizija MTV još nije prikazala sporni spot a njen predstavnik je rekao da je „proces razmatranja u toku“. Rijana (23), koja je i sama bila žrtva nasilja kad ju je u februaru 2009. napao njen tadašnji momak Kris Braun, dodala je da ne pristaje na nasilje.

Povezana vest:  Deronje do Holivuda

Po njenim rečima, silovanja se događaju previše često i neko treba da progovori u ime tih žrtava.

-Ako mogu da je budem glas mnogih čiji se glas ne čuje, onda sam dvostuka pobednica.

Režiser spota „Man Down“ Entoni Mandler i ranije je radio za Rijanu.