Ana Sofrenovic, ambasador kampanje 1 pakovanje 1 vakcinaZavršena treća kampanja Pampers za UNICEF “1 pakovanje = 1 vakcina” – Pampers® donirao UNICEF-u sredstva za nabavku 403 478 vakcina protiv tetanusa

Treća Pampers® za UNICEF kampanja “1 pakovanje = 1 vakcina” u Srbiji uspešno je završena. Kampanjom “1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers® i UNICEF pokrenuli su akciju iskorenjivanja zarazne bolesti tetanus kojom su zaražene majke i bebe širom sveta. U janurau 2011. godine, oni su još jednom pozvali roditelje u Srbiji da daju šansu za život majkama i deci zemalja koje su ugrožene ovom zaraznom bolešću. Za svako pakovanje pelena i vlažnih maramica kupljenih u januaru i februaru ove godine, Pampers® je donirao UNICEF-u sredstva neophodna za kupovinu vakcina protiv tetanusa. Zahvaljujući roditeljskoj podršci u Srbiji, u 2011. godini, Pampers® je donirao UNICEF-u sredstva neophodna za kupovinu 403 478 vakcina protiv tetanusa.

Roditelji u Srbiji su ove godine više nego ikad podržali kampanju “1 pakovanje = 1 vakcina”. U znak zahvalnosti, Pampers® i UNICEF su odlučili da novorođenim bebama omoguće najbolje uslove od prvog trenutka njihovog života. Pampers® je donirao nameštaj za porodilišta i pakovanja Pampers® pelena porodilištima u četiri grada u Srbiji. Ukupno 60 neonatalnih krevetića, 30 stolova za povijanje, 30 stolica za dojenje, zajedno s pakovanjima pelena omogućiće najbolje uslove novorođenim bebama i mamama u ovim prodilištima. Osim toga, mame će biti bliže svojim bebama ubrzo nakon rođenja.

Povezana vest:  Bebe u sigurnom zagrljaju roditelja u prozračnoj nosiljci ERGOBABY OMNI BREEZE

Mame su odlučile koji će gradovi u Srbiji dobiti Pampers® donaciju. Tokom januara i februara ove godine, mame su postale deo Pampers® Mozaika, na Facebook stanici „Mamin svet“ kako bi podržale globalnu kampanju, glasale za grad po svom izboru, ali i pomogle lokalnoj zajednici. Zahvaljujući njihovim glasovima Pampers® donaciju su dobila porodilišta u Senti, Kliničkog centra Srbije u Beogradu, Kliničko bolničkog centra u Nišu i Novom Sadu.

Povezana vest:  Princeza Katarina opremila Dom za decu u Aleksincu

Mnogi umetnici u Srbiji su se pridružili kampanji „1 pakovanje = 1 vakcina“. Prijatelji kampanje u toku 2011. godine: Danica Maksimović, Biljana Obradović, Leontina Pat, Bojana Ordinačev, Borka Tomović, Jelena i Žika iz „Zane“ i Lazar Sakan, pozvali su roditelje da podrže kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina“ i ovoj godini.

Svi oni koji su, do sada, podržali Pampers® za UNICEF kampanju širom sveta, uspeli su da promene živote stotini miliona ljudi samo jednim postupkom. U Srbiji su zahvaljujući kampanji „1 pakovanje = 1 vakcina“ prikupljena sredstva za kupovinu 403 478 vakcina protiv tetanusa. Svakim postupkom dobre volje, roditelji u Srbiji, ali i širom sveta, mogu promeniti sudbinu milionima beba i mama u 40 zemalja u razvoju, koje su svakodnevno izložene riziku zarazne bolesti tetanus. Zbog toga, Pampers® i UNICEF žele da im se zahvale.

Povezana vest:  Zlatni standard za negu suve kože

O zaraznoj bolesti tetanus

Stanovništvo najviše izloženo riziku tetanusa živi u ruralnim oblastima i nema adakvatne medicinske i edukativne usluge, i zato zarazna bolest tetanus širi nepoznatom brzinom.

UNICEF doktor specijalista Rownak Khan je izjavio: „Zarazna bolest tetanus, takođe, poznata kao tihi ubica, najslabija je tačka zdravstvenog sistema. Većina smrtnih slučajeva se dogodi kod kuće, a najteže je doći do najugroženijeg stanovništva. Realno, ova zarazna bolest je takva da se lako može sprečiti vakcinom – zato je svaka smrt usled ove bolesti nepodnošljiva istina. Mnoge majke i bebe zaražene tetanusom žive u oblastima do kojih je teško stići, čak je i ukaživanje osnovne zdravstvene zaštite nemoguć zadatak. Zato je više nego ikad neophodno da stignemo do onih koji su najugroženiji ovom zaraznom bolešću. Neprihvatljivo je da milioni beba umiru bez razloga.“