bjork

Bjork otkriva misteriju zvanu BIOPHILIA!

Bjork sa singlom Crystalline  otkriva prvi deo misterije!

Biophillia je multimedijalni, interdisciplinarni, interaktivni projekat koji je kako ona sama kaže njen najambiziozniji i najkreativniji projekat na kome je do sada radila.

Kako bi Biophilia nastala, Bjork je sarađivala sa developerima aplikacija, naučnicima, piscima, muzičarima , ljudima koji prave muzičke instrumente i mnogim drugima. Biophilia predstavlja vezu između muzičke strukture i prirode, od atoma do čitavog kosmosa!

Povezana vest:  Chris Brown želi da radi sa Zaynom Malikom

Biophilia će se osim u tradicionalnom izdanju koje će pratiti 10 novih pesama, naći i kao set aplikacija za mobilne uređaje (iPod, iPhone i iPad). „Deset pesama – Deset Aplikacija“ rekla je Bjork više puta! Svaka od ovih aplikacija sa sobom nosi novi zadatak i novu misteriju.

Bjork je takođe započela i „Biophilia Live Show“ projekat koji prati izlazak ovok nesvakidašnjeg izdanja.Biophillia Live Show je svoju premijeru doživeo 30.juna u sklopu Manchester International Festival, a celokupan projekat će trajati čak tri godine. Plan je da Bjork na svake dve nedelje nastupa u različitom gradu, koristeći aplikacije njenih pesama kao deo uživo nastupa, takođe svirajući instrumente koji su samo za nju i napravljeni. Lokacije u kojima će se ovi nastupi dešavati će posle njenog nastupa nedelju dana držati radionice o muzičkoj edukaciji u saradnji sa lokalnim školama.

Povezana vest:  Seleni Gomez najviše nagrada Tin čojs

Kako bi podelila sa ostatkom sveta nastanak ovog projekta, u saradnji sa produkcijskom kućom Pulse Films Bjork paralelno se snima i devedesetominutni dokumentarni film o albumu Biophillia. U ovom dokumentarmom filmu moći ćemo da pratimo nastanak ovog vanvremenskog izdanja sve od prvih proba, studijskih snimanja, uživo nastupa, pa sve do intervjua sa islandskom boginjom misterije.

Povezana vest:  Još dva dana do spektakla Indeksi i prijatelji