disciplina_kicme

Izašao novi album Discipline kičme

 

Beogradska alternativna grupa „Disciplina kičme“ basiste Dušana Kojića-Koje objavila je danas novi album „Uf!“, koji se može besplatno preuzeti u mp3 formatu sa strane exitmusic.rs.

Festival „Egzit“ saopštio je da se novi album „Discipline kičme“ najpre pojavljuje „u ekskluzivnom samo za ‘Egzit’ etiketu skrojenom obliku“ sa deset pesama.

Kako je najavljeno, „Uf!“ bi trebalo da se pojavi na CD-u za PGP RTS I „Kroacija rekords“ (Croatia Records), i na vinilu za „Odličnog hrčka“.

Povezana vest:  Pablik Enemi među nominovanim za Kuću slavnih rokenrola

Prethodni CD „Discipline“ bio je „Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?“ (2007), a novi album „Uf!“, sniman tokom aprila u Beogradu, najavio je pre par nedelja spot „Ako ti je glasno“.

-Posle četiri godine, spremno je novo poglavlje u biografiji jednog od najuticajnijih bendova ovih prostora. Album se može skinuti na sajtu ‘Egzit’ etikete, a potrebno je samo da tačno odgovorite na tri pitanja koja će pokazati koliko dobro poznajete ‘Disciplinu’ – saopštio je „Ezgit“.

Povezana vest:  Pevačka senzacija Tom Walker i nezaustavljivi hitmejker Lost Frequencies stižu na EXIT

Posle raspada cenjenog novotalasnog sastava „Šarlo Akrobata“ Kojić je pokrenuo „Disciplinu kičme“, jedinstvenu pojavu na jugoslovenskoj rok sceni zahvaljujući minimalističkoj bas-bubanj postavi, koja je snimila malotiražni, ali uticajni prvenac „Sviđa mi se da ti ne bude prijatno (1983) i mini album „Ja imam šarene oči“ (1985).

Već od drugog albuma „Svi za mnom!“ (1986) Kojić uvodi trubački dvojac, a slede živi „Najlepši hitovi! Uživo“ (1987), mini album „Dečija pesma“ (1988), kao i albumi „Zeleni Zub na planeti dosade“ (1990) i „Nova iznenađenja za nova pokolenja“ (1991).

Povezana vest:  One Direction pozivaju fanove u kampanju za bolju budućnost Action/1D

Tokom ratnih devedesetih Kojić je u Londonu vodio englesku verziju „Discipline“, koja je objavila nekoliko albuma, ali se 2003. Godine vratio u Srbiju i ubrzo pokrenuo novu postavu sa bubnjarem Milošem Velimirom-Bucom i pratećom pevačicom Manjom Đorđević, koja I danas radi.