vracar prvi dan

Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju u Beogradu

SRPSKI PLIVAČI SPREMNI ZA EVROPU

 

Sedamnaest najboljih plivača juniorske reprezentacije Srbije, predstaviće našu zemlju na 38. Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju od 6. do 10. jula u Beogradu. Tokom evropskog prvenstva na otvorenom bazenu Tašmajdan uskočiće više od 550 plivača iz 43 zemlje. Sav prihod od prodatih ulaznica EJP ide u dobrotvorni fond najboljeg srpskog plivača Milorada Čavića.

-Čast i odgovornost je biti domaćin ovako značajnog prvenstva, kada se u vašoj zemlji nađe sam krem plivačkog sporta – rekao je Slobodan Bokanić, predsednik Plivačkog saveza Srbije, dodajući da je Beograd jedini grad koji je istovremeno ogranizovao takmičenje u sve tri discipline u plivanju, skokovima u vodi i sinhronom plivanju.

Povezana vest:  POVRATAK STJEPANOVIĆA SA 9 ZLATNIH MEDALJA

Evropsku juniorsku reprezentaciju u plivanju čine 17 plivača – 11 dečaka i 6 devojaka. (Imena kompletnog tima nalaze se u prilogu saopštenja)

– U ekspediciju EJP krećemo sa najboljim timom u ovom trenutku. Naši najbolji juniori imali su dugu i napornu sezonu i od njih očekujemo da pruže svoj maksimum. Ambicija je svakako finale, medalja, a najveći favorit je Velimir Stjepanović – istakao je, Vladimir Ristić, savezni trener za juniore Srbije.

Povezana vest:  VESLANJE, Produžen mandat sadašnjem rukovodstvu VSS do kraja olimpijskog ciklusa

Na prethodnom Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju koje se održalo u Helsinkiju (Finskoj), učestvovala je 41 reprezentacija, Srbija je premašila ovaj broj na 43 zemlje. Među ovim selekcijama su i takmičari koje ćemo gledati na OI u Londonu 2012.

Svečana ceremonija otvaranja EJP planirana je za 6. jul u 16.40 na otvorenom bazenu SC Tašmajdan, gde će se već prvog dana takmičenja uživati u neizvesnim finalima. Polufinala i Finala su zakazana za sve dane u popodnevnim delovima takmičenja od 17 časova. Kvalifikacione trke takmičenja će se odvijati svaki dan od 9 do 12 časova.  Evropsko juniorsko prvenstvo u plivanju završava se u nedelju  10. Jula kada će biti poznati  pobednici svih takmičarskih disciplina u obe kategorije, kao i najuspešnije zemlje.

Povezana vest:  Organizatori OI u Riju zabrinuti zbog zagađenosti zaliva