Noel_Gallagher

Noel Galager lansira solo karijeru, ne žali za Oejzisom

 

Bivši gitarista britanske grupe Oejzis Noel Galager izjavio je danas da započinje solo karijeru i najavio dva albuma sa novom grupom, jedan koji će se naći u prodaji 17. oktobra, a drugi sredinom iduće godine, prenose agencije.

Dve godine nakon odlaska iz Oejzisa zbog stalnih svađa sa bratom i pevačem benda, Lijamom Galagerom, Noel je spreman za novi početak.

Povezana vest:  Nišville šalje muzičare iz Srbije u Kinu

Obraćajući se novinarima u Londonu, on je rekao da odmah po objavljivanju svog prvog solo albuma, planira da sa bendom krene na turneju i da će prvi koncert održati u Dablinu.

Bivši gitarista Oejzisa je ovom prilikom progovorio i o razlozima koji su doveli do razlaza sa jednim od najuspešnijih britanskih bendova i izneo nekoliko „pikanterija“.

-Uoči jednog od naših poslednjih nastupa, Lijam je upao u moju garderobu vitlajući gitarom poput sekire. Umalo me njom nije udario u lice – kazao je Noel.

Povezana vest:  Na Eurosongu 2012. godine 42 zemlje

-Ta svađa je bila kap koja je prelila čašu i tada sam odlučio da zauvek odem – ispričao je 44-godišnji gitarista.

-Ponekad pomislim na stare dane, ali kada sve saberem, nimalo ne žalim što sam otišao – rekao je Noel.

Njegov mlađi brat Lijam (38) je sa preostalim članovima Oejzisa osnovao novi bend pod nazivom „Beady Eye“. Grupa je početkom godine objavila album „Different Gear, Still Speeding“.

Povezana vest:  Poruka saučešća i iz svemira povodom smrti Dejvida Bouvija

Formirana 1991. u Mančesteru, grupa Oejzis je objavila svoj prvi album „Definitely Maybe“ 1994. Prodala je 50 miliona albuma širom sveta, a među njene najpoznatije hitove su „Wonderwall“ i „Don’t Look Back in Anger“.