Atheist Rap

EXIT 2011

Prve večeri Egzita na glavnoj bini nastupa Palp

 

Egzit (Exit) festival, 12. po redu, večeras zvanično počinje u Novom Sadu, a na glavnoj bini (Main stage) nastupiće engleski alternativni rok bend Palp (Pulp). Nastup benda Palp, glavnih zvezda prve večeri Egzita, najavljen je za 30 minuta posle ponoći, a pre njih će nastupiti kanadska rok senzacija Arkejd fajer (Arcade Fire) i pank – rok legende iz Los Anđelesa Bed rilidžn (Bad Religion).

Četvorodnevni program Mejn stejdža otvoriće u 19 časova novosadski bend Ateist rep (Atheist Rap), u 21.15 nastupiće Darkvud dab (Darkwood Dub) iz Beograda, a za zabavu posle dva časa ujutru biće zadužen dabstep di-džej trojac Magnetik men (Magnetic Man).

Povezana vest:  Željko Joksimović na humanitarnom koncertu u Banja Luci

Prve večeri festivala najveća atrakcija Fjužn (Fusion) bine biće bend Haus of pejn (House of Pain), čiji su se članovi Everlst i Deni boj (Danny Boy) ove godine ponovo okupili da bi proslavili svoju dvadesetu godišnjicu.

Najveći hit ovog irsko-američkog hip-hop dvojca Džamp araund (Jump Around) objavljen je još davne 1991. godine, a publika na Egzitu će imati prilike da ga čuje na nastupu koji je zakazan za 22.45 časa. Tokom prve večeri na Fjužn bini nastupiće i američki bend Beirut, koji ć e publici predstaviti svoju prepoznatljivu mešavinu etno muzike i zapadnjačkog popa, dok će domaću podršku dati Superhiks, Kilo kilo i Svi na pod.

Povezana vest:  BEOGRADSKI SINDIKAT NA SKI OPENINGU NA KOPAONIKU

U Dens areni (Dance), bini na kojoj je pretežno zastupljen elektronski zvuk, u dva sata posle ponoći nastupiće di-džej Tiga, pa kanadski di-džej i producent Ded maus (Deadmau5). U ranim jutarnjim časovima u Dens areni muziku će puštati jedan od najpoznatijih elektro di-džejeva današnjice Džejms Zabiela (James).

Na Agora bini, u toku prvog festivalskog popodneva održaće se tribina „Krov nad glavom je ljudsko pravo“ na kojoj će, između ostalih, učestvovati prdstavnici organizacije Amenst internešnal (International), ministar rada i socijalne politike Vlade Srbije Rasim LJajić i poslanica Evropskog parlamenta Helen Flautre.

Povezana vest:  Novi singl lilliewah

Egzit festival trajaće od 7. do 10. jula, a kapije festivala za sve posetioce zvanično će biti otvorene u 17 časova.