plavi_koncert_arena_1

Plavi orkestar singlom Revolucija najavljuje novi album

 

Pop-rok sastav „Plavi orkestar“ objaviće u četvrtak u podne novi singl „Revolucija“, saopštio je danas izdavač „Dalas rekords“ (Dallas Records).

-‘Revolucija’ donosi zanimljive goste, članove benda ‘Dubioza kolektiv’. Produkciju je uradio Nikša Bratoš, a prateći vokali su snimani u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, u saradnji sa beogradskim bendom ‘Briz’ (Breeze) – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Novi singl Emeli Sande najavljuje film "Trans"

„Revolucija“ najavljuje „dugoočekivani novi album“ benda Saše Lošića, ali „Dalas“ nije naveo kada će se CD konačno pojaviti. Novi album „Orkestra“ posle višegodišnje pauze trebao je da se pojavi do njihove turneje koja je obuhvatila u martu prošle godine i Beogradsku arenu, ali je tada objavljen samo singl „Amerika“.

„Dalas“ je najavio da će 23. jula u okviru „Sarajevo film festivala“ biti premijerno prikazan dokumentarac o „Plavom orkestru“ režisera Pjera Žalice, koji je film opisao kao intimno putovanje „kroz vreme koje nas je mazilo, a onda zgazilo“.

Povezana vest:  Robin Tik će po drugi put postati otac

-Ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno delovanje i veru u bolje sutra – rekao je Žalica, pa prenosi „Dalas“.