Kraljica fada Mariza četvrti put u Sava centru

 

marizaNajpoznatija svetska fado pevačica Mariza godinu i po od poslednjeg trijumfalnog gostovanja u Srbiji vraća se 10. aprila u Beograd da četvrti put u karijeri nastupi u Sava centru! Mariza je bez problema punila prestiznu beogradsku dvoranu 2005, 2006. i 2008. godine!

-Bilo je jednostavno divno – izjavila je elegantna Portugalka mozambikanskog porekla prepoznatljive kratke kose obojene u plavo, posle uspešnih koncerata u ispunjenom Sava centru i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u decembru 2008. godine.

Povezana vest:  Nekadašnja predgrupa Miše Kovača dolazi u Beograd

-Svaki put kada dođem u Srbiju, mene čeka neko veliko iznenađenje. Zaista, nikad nisam mogla ni pomisliti da će ljudi ovde znati toliko o mojoj muzici i da će je toliko voleti. Volela bih doći ponovo, naravno ako me pozovete… – rekla je tada Mariza.

Evropska turneja povodom jos uvek aktuelnog, svetski izuzetno uspešnog albuma „Terra“ (2008) i nedavno objavljenog DVD-ija „Terra en Concerto“, vraća u Beograd najbolju ambasadorku fada, specifično portugalske muzike, mešavine strasti, tuge, ljubomore i žalosti.

Povezana vest:  Harry Styles stvarno u vezi s Kendall Jenner!?

Beograđani će opet dobiti izuzetnu priliku da dva časa uživaju u fado biserima poput „Rosa Branca“, „Tasco de Mouraria“, „Meu fado meu“, „Feira de Castro“ ili „Beijo De Saudade“.

-Fado je teška muzika. Nije lagana, ne možeš je konzumirati i onda, tek tako, otići. Tera te da misliš, čak i ako ne razumeš portugalski. Osetiš da ima nešto u njoj. Ponekad je to bol, ponekad nešto slatko, ponekad melanholija, a ponekad ni sam ne razumeš šta to zapravo osećaš – poručuje Mariza.

Povezana vest:  Chris Brown traži oproštaj od Rihanne

Long Play će uskoro pustiti u prodaju ulaznice po ceni od 1.800, 2.200, 2.500 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra i još nekim prodajnim mestima.