CONSTANTINE

Niškoj grupi „Constantine“ prva nagrada u Perastu

 

Vokalna grupa „Constantine“ iz Niša je osvojila prvu nagradu na 10. festivalu klapa u Perastu, u Crnoj Gori, u kategoriji „Novih pesama“. Festival je održan od 26. do 31. jula, a niška grupa je pobedila sa melodijom „Vinska pesma“, objavljeno je na portalu Južne vesti.

Vokalna grupa „Constantine“ je nastala oktobra 2008. godine kao zajednička ideja muzičara i ljubitelja vokalne kamerne muzike sa težnjom da se ovom muzičkom žanru priđe na malo drugačiji način, navedeno je na sajtu ove grupe.

Povezana vest:  Od sutra u prodaji ulaznice za veliki koncert Zdravka Čolića u Areni Zagreb, za najveće obožavatelje, u prodaji 500 ulaznica za fan parter

Repertoar ove niške grupe je raznovrstan i baziran na delima domaćih i stranih autora etno, pop, rock, jaž, filmske i duhovne muzike koja je tretirana na klapski način sa idejom da se izađe iz okvira konvencionalnog.

Dela koja izvodi vokalna grupa „Constantine“ obuhvataju ceo 20. vek, kao i ranije nastale melodije u žanru etno i duhovne muzike. Pesme se izvode u originalnim, ali i sopstveno napisanim aranžmanima članova vokalne grupe.

Povezana vest:  Justinu dosta muzike,, planira otvaranje salona za tetoviranje