U prodaji ulaznice za JAMATO bubnjare!

10_ssUlaznice za koncert japanskih JAMATO bubnjara u prodaji su od srede 17. februara po cenama: 2350, 2650 i 2950 dinara, na sledećim prodajnim mestima: biletarnica Sava centra, blagajna Beogradske arene, SKC – knjižara Delfi, Dom omladine, Eventim, kao i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs .
Najatraktivniji japanski perkusionisti, JAMATO BUBNJARI, nastupiće u Sava centru 17. aprila u 20.30 časova, u organizaciji Arene Beograd.
Do sada su imali 200 nastupa u 45 zemalja. Godine 1994. u Kini su na četiri koncerta okupili 20.000 posetilaca. Nastupili su na Edinburškom festivalu, najvećem umetničkom događaju u svetu, kako bi proširili vidike i upoznali ljude. Prodali su 23 koncerta, dobili nagradu Spirit of the Fringe. U britanskim medijima nazvali su ih „muzikom tela”. Nakon takve odskočne daske počeli su svetske turneje, koje traju već 11 godina. Evropska turneja počinje u februaru u Nemačkoj, a obuhvatiće Srbiju, Austriju, Švedsku, Rusiju, Holandiju, Belgiju… Evropska turneja trajaće do septembra, kada kreću na petu turneju po SAD-u. U 2010. godini putovaće po Evropi i Japanu. Doslovno, po celom svetu. 
Centralna stvar kod Jamato produkcije su naravno Vadaiko bubnjevi. Radi se o bubnjevima od životinjske kože i drveta drevnih stabala, od kojih su neki preko 400 godina stari, koji su kao ritam srca, ili puls (Šin-on). Srž života i izvor snage, koja vam pulsira u telu. Kao snažan i siguran ritam srca u snažnom telu trkača. Jamato pokušava da stvori energiju života koja se prelije na publiku. A ono što osetite kad ste okruženi Vaidako zvukom, koji proizvode ta snažna tela, jeste ono što Japanci nazivaju „ Tamaši“, što se može prevesti kao duša, duh, psiha, a što je osnovni element života. To je nešto nevidljivo i neopipljvo, ali čije se postojanje svakako oseća. Puls, koji se prenosi iz drevnih dana, trebalo bi da odzvanja u svim telima ljudi koji se okupljaju u dvoranama širom sveta. Imaju scenski nastup koji slavi život.

Povezana vest:  MTV VAM PREDTSVLJA SPECIJAL “ONE DIRECTION: MY FIRST TIME”