vip-skijanje1ZOI VANKUVER

Kostelić kritikuje format superkombinacije

 

Hrvatski skijass Ivica Kostelić oštro je kritikovao novi format superkombinacije na Olimpijskim igrama, rekavši da su skraćeni spust i krnji slalom izraz nepoštovanja prema tehničarima u alpskom skijanju. Prvi put na Olimpijskim igrama kombinacija će se sastojati od skraćenog spusta i jedne vožnje slaloma. Na prethodnim Olimpijadama sastojala se od jednog spusta i dve vožnje slaloma.

-Ovo je kao pljuvanje u lice skijašima u slalom – rekao je Kostelić prošlog meseca posle pobede u slalomu u švajcarskom gradu Vengenu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaši i kuglašice Beča poneli sedam titula

Zbog toga na superkombinaciji u Vankuveru slalomaši ne spadaju u favorite, što je potvrdio i aktuelni olimpijski šampion, Amerikanac Ted Ligeti.

-Osećam da imam lepe šanse, ali mislim da nisam ni blizu favorita. Neko kao Ivica koji pobeđuje u slalomima i završava medju 20 u spustu je mnogo više favorit nego što sam ja – rekao je Ligeti.

Povezana vest:  „Slobodan pad“ – 1. Austrijsko prvenstvo u Beču

Kostelić je završio na pristojnom 18. mestu u spustu u ponedeljak i, uprkos problemima sa sastavom staze, ostaje favorit za medalju.

Trka bi možda mogla da se odloži, pošto se očekuje još jedna oluja na stazi, a u vreme događaja prognoza predviđa maglu.

Direktor trke Ginter Hujara rekao je da će se trka verovatno pomeriti za petak ako bude odložena, a da će muški superveleslalom biti održan 23. februara.

Povezana vest:  Predstavljna knjiga “Sportski spomenar” Miroslava Nešića

Kostelićeva sestra Janica osvajala je zlata na poslednje dve Olimpijade, a onda se povukla. Sada je deo Ivičinog tima. Otac i trener Ante Kostelić izabran je da postavi slalomsku stazu, a poznat je po teškim rasporedima.

Među favoritima su i osvajači medalja iz jučerašnjeg spusta – Didije Defago iz Švajcarske, Aksel Lund Svindal iz Norveške i Bodi Miler iz SAD.