guca_publika_2010

Dragačevski sabor dosad posetilo 100.000 ljudi

 

U prva tri dana Dragačevskog sabora trubača, Guču je posetilo oko 100. 000 gostiju iz više od 30 zemalja širom sveta. Organizatori očekuju da će za svih sedam dana, koliko sabor traje, u Guči doći najmanje 600.000 posetilaca.

Za sada je akreditovano 196 novinara,koji sa velikim interesovanjem prate razvnovrsna saborska događanja. Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović , koji je i predsednik saborskog odbora kaže da do sada ovde nije bilo ni jednog incidenta ili nekog drugog ružnog događaja jer u Guču svi dolaze s dobrom namerom, da se zabave, opuste i provesele.

Povezana vest:  Deset hitova koje je Deborah De Luca osvežila odličnim techno zvukom

Na podnevnoj konferenciji za novinare, majstor trube Boban Marković, višestruki pobednik sabora odgovarajući na pitanje jednog stranog novinara u kom uzrastu se postaje trubač odgovorio: „Ja sam kao dečak za igračku dobio trubu, a mladi trubači mogu da se takmiče u Guči čim prohodaju“.

-Što se mene tiče, ja ću svirati dok mogu da hodam – kazao je Marković dodajući da je sabor u Guči slava svih trubača sveta.

Povezana vest:  Holandska sakofonistkinja Candy Dulfer zatvoriće svojim nastupom Nišville jazz festival 2017.

-Ja imam godišnje više od sto nastupa u Evropi, ali nigde nije kao ovde – kazao je poznati tubač.

Glumac popularne domaće serije „Selo gori, a baba se češlja“ Miroljub Trošić Ðoda, uporedio je Dragačevski sabor sa čuvenim karnevalom u Rio de Ženeiru rečima : „Sve je isto, samo ovde nije bilo nikakvog ružnog događaja ili nasilja“.

Povezana vest:  Madona želi Bibera kao gosta na turneji!