goran_bregovicBregović završio kasting, RTS zadovoljan

 

Kompozitor Goran Bregović završio je danas trodnevni kasting, na kome je učestvovalo devet pevača, a troje najboljih odabraće u narednih nekoliko dana, izjavila je šef Službe za odnose s javnošću Radio-televizije Srbije Duška Vučinić-Lučić.

Ona je istakla kako je kasting odlično protekao i ocenila da ćemo dobiti tri nova hita, od kojih će jedan predstavljati Srbiju na takmičenju za izbor „Pesme Evrovizije“, koje se održava u maju u Norveškoj.

Bregović će, zajedno sa predstavnicima Javnog servisa Srbije u narednih nekoliko dana izabrati troje najboljih izvođača, ali će njihova imena biti saopštena znatno kasnije, međutim Vučinić-Lučić nije precizirala tačan datum kada će to biti.

Povezana vest:  Gorilaz u septembru u britanskim arenama

Prvog dana kastinga predstavili su se bivši član grupe „Peti element“ i prateći vokal Jeleni Tomašević na „Eurosongu“ 2008. Marko Vulinović, učesnik takmičenja „Ja imam talenat“ Oliver Katić i Adil Maksutović.

Jučerašnji dan je bio rezervisan za devojke – nastupile su Emina Jahović, finalistkinja takmičenja „Ja imam talenat“ Marija Lazić i ćerka pevača Željka Samardžića, prošlogodišnja učesnica „Beovizije“, Minja Samardžić.

Povezana vest:  Official TOP 20 Jay-Z premijerno u subotu, 7. avgusta samo na kanalu MTV!

Tokom današnjeg dana na kastingu su učestvovali jedna od „Zvezdi Granda“ Milan Stanković, Željko Vasić i finalista Radijskog festivala 2006. Nenad Ćeranić.

Svakog dana sva tri kandidata izvodila su po jednu Bregovićevu kompoziciju, a Vučinić-Lučić je kazala da je Bregović odlično odabrao koja grupa će koju kompoziciju da otpeva. Vučinić-Lučić je podsetila da će predstavnika Srbije na ovogodišnjem „Eurosongu“ izabrati publika glasanjem 13. marta u emisiji „Tri pa jedan za Oslo“, putem SMS-a.

Povezana vest:  Plavi orkestar podigao prepunu Arenu na noge

Emisija će biti direktno prenošena na Prvom programu RTS-a iz Studija 8 u Košutnjaku.

Pored takmičarskog, najavljen je i revijalni deo sa odličnim gostima. Voditelj programa biće pevačica Maja Nikolić, a scenografiju u maniru „Eurosonga“ u Norveškoj pripremio je Sava Barbuzan.

Najbolji izvođač po odluci publike odmah sutradan gostovaće na nacionalnom takmičenju za izbor predstavnika Bosne i Hercegovine na „Eurosongu“.