IDOLI – Ultimate Collection u prodaji

Cover-UltimateU okviru edicije „The Ultimate Collection“ koju Croatia Records sa velikim uspehom realizuje, na red je došla i kultna beogradska grupa IDOLI. Ovo izdanje može da se nađe samo u Jugotonovoj radnji, po ceni od 790 dinara. 
Ova dvostruka kolekcija sadrži čak 38 pesama među kojima su hitovi „Retko te viđam sa devojkama“, „Malena“, „Kenozoik“, „Maljčiki“, „Plastika“ i mnoge drugi.
Grupa Idoli postojala je u razdoblju Novog talasa, a ostali su zapamćeni kao jedan od najoriginalnijih bendova bivše države . Svojim tekstovima i muzikom pomerili su granice rok muzike. Nisu imali svoje „idole“ tako da nikoga nisu kopirali, već su stvarali svoju jedinstvenu rok muziku, koja ih i dan danas dovodi do novih slušalaca.. 
Potpunu muzičku zrelost dostigli su albumom „Odbrana i poslednji dani“, koji i kritika i publika postavlja u sam vrh rok stvaralaštva na ovim prostorima.
Box set “VIS IDOLI” se prvi put pojavio u Srbiji posle 20 godina. Ovaj box je bio najprodavanije izdanje u Jugotonu za septembar 2009. 

Povezana vest:  Suzan Bojl u mjuziklu o svom životu