PERCOSSA_stage2

SVETSKA PERKUSIONISTIČKA ATRAKCIJA U BEOGRADU: PERCOSSA – MAGIČNO POIGRAVANJE SA RITMOVIMA

Virtuozi iz Holandije koji će vas razgaliti i nasmejati do suza, perkusionisti i zabavljači PERCOSSA, po prvi put nastupiće u Beogradu, i to dve večeri za redom, 30. septembra i 1. oktobra u Domu sindikata.

Svetska senzacija PERCOSSA nastala je krajem 80-ih izvodeći  muzičke performanse po ulicama južne Francuske, dovijajući se na razne načine kako bi privukli pažnju prolaznika.

Nema sumnje da duh i priroda uličnog sviranja i dalje inspirišu članove Percosse da zabavljaju ljude, i učvršćuju njihovu posvećenost umetničkim inovacijama.

Ta nezaobilazna raznovrsnost i instinkt za muzički teatar jesu upravo ono što definiše grupu. Godine 1998. Percossa je prenela svo svoje muzičko i teatarsko umeće u pozorišta.

Povezana vest:  Ekslkuzivna MTV Premijera: Jennifer Lopez – Papi

Grupu „Percossa” čine četvorica profesora univerziteta koja, pored udaraljki, ritam i muziku proizvode služeći se svojim telima i predmetima iz svakodnevnog života na originalan i duhovit način i uz zapanjujuću tehničku virtuoznost. Njihova ogromna kreativnost ogleda se u savršenom povezivanju muzike, pozorišta, igri senki, magije, akrobatike, pantomime, cirkusa, stepovanja i stand-up komedije koja impresionira sve generacije. Ovde nisu bitne reči nego pokreti. Oni su pozorište „bez reči” i vode vas kroz različite muzičke pravce. Čućete uzbudljive afričke ritmove, australijsku tradicionalnu muziku, strastvene latinske zvuke i posmatrati duhovite interpretacije koje će vas nasmejati do suza.PERCOSSA_stage3

Povezana vest:  Srbija dobila novi veliki evropski festival , više od 62.000 posetilaca na osmom Lovefestu

Njihove nastupe prate sledeći komentari:

“Žestoki perkusionisti od kojih vam krenu žmarci.” (The Times)

“Bez kompromisa, bez pauze, bez milosti…” (Daily Mirror)

Nezaustavljiva bujica hitova, pronicljivog humora i akrobatskih tačaka upakovanih u pozorišni nastup prosto je nestvarna. Ovim momcima perkusije nisu cilj, već sredstvo da se podstakne mašta, a svet koji stvaraju u svojim predstavama vrlo je šarolik.

Na pitanje gde pronalaze inspiraciju kažu: „Šta nas inspiriše? Svet perkusija, i zapadni i etnički. Muzika, ples, pozorište, umetnost, cirkus, različite predstave. Sve što se kreće, što nas zadivljuje, uzbuđuje, pokreće, od čega nam se koža naježi.”

Povezana vest:  Novi singl Lejdi Gage u februaru 2011.

Članovi Percossa (René Spierings, Janwillem is derPoll, Niels has Hoorn, Eric Robillard) komponovali su muziku za 11 plesnih trupa u sedam zemalja i predaju na nekoliko konzervatorijuma u Holandiji.

U Beograd dolaze sa najnovijom predstavom, šestom po redu „The Rebels of Rhythm” sa kojom su već nastupili u preko 20 gradova.

Ne propustite događaj za koji se svuda u svetu uvek traži karta više.

Deo nastupa možete pogledati OVDE!

Ulaznice uskoro u prodaji.

Organizator je Arena Beograd.