Kevlar Bikini 1

Kevlar Bikini završava prvi album

 

Zagrebačka četvorka iako postoji tek godinu dana stekla je značajan broj pristalica u celom regionu. U poslednjih nekoliko meseci sastav je nastupio na nekoliko renomiranih festivala – HGF u Zaboku, Urban Fest Osijek, zatim banjačkom Demofestu, Rocklive Festival u Koprivnici, riječkom Fall Festu, a poslednji u nizu je Code Music Festival u Travniku.

-Na svim nastupima smo se zabavili odlično, i teško je izdvojiti koji je bio posebno najbolji, ali Demofest i Code Music Fest su pobijedili, travnička i banjalučka publika su napravili najveći kaos od svih, najbolje nas primili i najbolje ispratili – kaže Matija Auker, vokal benda.

Povezana vest:  Prodato preko 5000 ulaznica za koncert Metallice u Zagrebu

Album je sniman u zagrebačkom studiju AKAJ, a glavni snimatelj bio je dugogodišnji tonski snimatelj i ton majstor kazališta Gavella u Zagrebu – Branko Puceković Puc.

Auker u svom stilu prenosi utiske sa snimanja – “Snimalo se u dve etape, prva početkom srpnja i druga sada tijekom kolovoza. Iznojilo se puno znoja, popilo puno pive, izgovoreno je teških riječi međusobno (smjeh), ali sve u svemu jako smo zadovoljni završnim materijalom“.

Povezana vest:  Prvi nastup posle rijalitija: DJANS u sredu na FREESTYLERU!

Miks još uvek neimenovanog albuma, na kome će se naći deset songova, poveren je Tomasu Skogsbergu, poznatom po saradnji sa bendovima poput Amorphis, Vader, Refused, Venom, Amon Amarth, Katatonia itd., a nakon toga sledi mastering koji će verovatno biti realizovan u Londonu.
-Očekivanja su nam, naravno, skromna – svjetska slava i dominacija, zarađivanje miliona novaca i sviranja beskonačnih turneja po svijetu – u šaljivom, javnosti već prepoznatljivom, tonu govori Auker, i nastavlja ozbiljnije – Želimo stvoriti sebi uvjete da možemo svirati više, bolje i jače, kao i da snimimo spot bolji od posljednjeg i da na svakom koncertu imamo barem jednu litru rakije za nekolicinu najhrabrijih u prvim redovima.

Povezana vest:  Koncert Gorana Karana u Kombank Dvorani 12. decembra