Kornelije_Kovac

Veliko interesovanje za koncert posvećen grupi „Indeksi“

 

Za koncert „Da sam ja netko“, posvećen grupi „Indeksi“, koji će biti održan 16. oktobra u Centru „Sava“, vlada veliko interesovanje, uprkos bogatoj koncertnoj ponudi i krizi, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Urednik koncertnog programa Centra „Sava“ Aleksandar Simić rekao je da se ulaznice po ceni od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara odlično prodaju, što samo pokazuje, primetio je on, da je publika prepoznala kvalitet projekta „Indeksi i prijatelji“, pa on očekuje pun Centar „Sava“.

Povezana vest:  The Prodigy preuzima MTV u petak. 7. septembra, od 18:30!

Na trećem beogradskom koncertu u čast „Indeksa“ nastupiće nekadašnji članovi sarajevske grupe Fadil Redžić (bas gitara), Ranko Rihtman (klavijature), Neno Jurin (klavijature), Miroslav Šaranović (bubnjevi), Kornelije Bata Kovač (klavir), Sinan Alimanović (klavijature), Peco Petej (bubnjevi).

Inicijator i producent koncerta Tomislav Kašljević najavio je i vrhunske pevače iz regiona, dodavši da je, kada je krenuo sa ovim projektom 2007. godine uz opšte oduševljenje članova grupe i publike, smatrao da koncerti moraju biti na visokom nivou kakav dolikuje „Indeksima“.

Makedonska pevačica Kaliopi Bukle izrazila je zadovoljstvo što je projekat „Indeksi i prijatelji“ zaživeo i što objedinjuje muzičare, ali i publiku svih uzrasta. Kaliopi je evocirala sećanje na svoj prvi susret sa pokojnim pevačem „Indeksa“ Davorinom Popovićem i rekla da je na prvoj probi sa bivšim članovima grupe imala veliku tremu da zapeva, jer je sve vreme čula Popovićev glas.

Povezana vest:  DUBIOZA KOLEKTIV ZA IMPULS: „POZNATI SMO JER MEDIJI NEMAJU KAKO DA POPUNE PROSTOR"

-Velika je čast i ljubav nastupiti sa ovim ljudima, a to što se koncert u Beogradu održava treći put pokazuje da beogarska publika ume da ceni kvalitet – istakla je pevačica.

Kovač se prisetio nastupa sa „Indeksima“ i rekao da je uvek zadovoljstvo videti se sa starim kolegama i svirati.

Na koncertu će pevati Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić-Tifa, Arsen Dedić, Neda Ukraden, Hari Varešanović, Irina Kapetanović, Seid Memić-Vajta, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, „Teška industrija“, Sergej Trifunović.

Povezana vest:  Bajaga: Tri spektakla u Sava centru

Publika će čuti pesme „Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „Krivac si ti“, „Sve ove godine“, „Budi kao more“, „Žute dunje“, „Ti si mi bila u svemu naj, naj“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Da sam ja netko“, „Plima“, „Pjesma o Davoru“ i druge.