MikaEXIT 2010

The Chemical Brothers, Mika i Röyksopp potvrdili dolazak

The Chemical Brothers, Mika i Röyksopp potvrdili su svoj nastup na glavnoj bini Exit festivala koji će se održati od 8. do 11. jula 2010. Dance Arena ugostiće brojne zvezde elektronske muzike, svoje nastupe potvrdili su Crookers, Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg, SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chemical_BrothersNovu dekadu Exit festivala svakako će obeležiti majstori nezaboravnih žurki – The Chemical Brothers. Pioniri big beat zvuka, ljudi koji su imali najbrojniju publiku ikada na najvećem svetskom festivalu – Glastonbury, dvojac čiji su imperativ od samog početka upravo nastupi uživo, dolaze konačno i na Exit. Iako je publika navikla da ih Tom i Ed uvek iznenađuju i da je svaki njihov nastup bar za nijansu drugačiji od prethodnog, ovog puta obećali su da će iz rukava izvući nešto specijalno i pozvali publiku da se pripremi za najbolji njihov nastup do sada. Posle skoro dvadeset godina i šest albuma Chemical Brothers su jedno od najvažnijih imena svetske dance scene, podjednako uspešni i traženi u Evropi i u Sjedinjenim državama.

Povezana vest:  Anahi pozvana da peva na Olimpijskim igrama u Londonu!

Norveški duo Röyksopp na Exit donosi svoj zavodljivi i melodičan elektronski zvuk. Dok se takmiče za najbolji spot godine („The Girl And The Robot“) za nagradu Spellemannprisen (norveški Gremi), ovaj kako se čini nezaustavljivi duo snima novi album, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da objave tokom ove godine. Röyksopp trenutno vladaju svojim hitom „This Must Be It“. Oni su takođe favoriti publike online radija Last.fm, više od 750.000 slušalaca čulo ih je oko četiri i po miliona puta.

Mika za svoju muziku kaže da se lako može definisati, da njeni osnovni principi jesu radost i moć i da ne prati modu i konvencije, na taj način podsećajući nas na staru i skoro zaboravljenu poruku popa: individualnost. I on ovome zaista ostaje veran. Uz svoja dva studijska albuma i brojne nagrade koje je pokupio tek od 2007. godine, Mika je pokazao da treba gajiti slobodu da budemo slobodni. Bez tabua, konvencija, sa muzičkim obrazovanjem koje ga podržava u njegovoj kreativnosti. Mika na Exit donosi pravu šarenu vizuelnu i muzičku oluju.

Povezana vest:  BEER GARDEN počinje u petak

Dance Arena ove godine će ugostiti italijanski duo koji trenutno vlada plesnom muzikom, Crookers, a svoj nastup na Exitu potvrdili su i Boys Noize, Erol Alkan, Ida Engberg, kao i imena Ed Banger etikete SebastiAn, Busy P i DJ Mehdi. Na Dance Arenu dolazi kum tehno zvuka Ricardo Villalobos, kreativni i zarazni Moderat, kao i nastup koji povodom 15 godina produkcijske kuće Ovum sprema Josh Wink.

Svoje nastupe na Exitu već su potvrdili elektro pop i rock sastavi Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?.

Royksopp_1Duo iz Toronta Crystal Castles koji čine Ethan Kath i Alice Glass, preokrenuo je elektro-pop scenu, svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom, a publika će ih kod nas po prvi put videti na main stageu Exit festivala.

Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog talasa britanskog elektro rok zvuka i čiji stil mnogi porede sa The Killers, Daft Punk ili Justice, Does It Offend You, Yeah? nastupiće na Fusion stageu na jedanaestom Exit festivalu.

Povezana vest:  Novi džez festival u Cetinjskoj

 

Ulaznice za Exit 2010.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti na nekoliko mesečnih rata. Posetioci koji budu zainteresovani da na ovaj način dođu do svojih ulaznica moći će da kupe ulaznice po ceni od 7990 dinara putem Gigstixa na četiri, pet ili šest mesečnih rata, bez kamate. Više informacija o prodaji ulaznica za Exit na rate mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili putem telefona 021 472 4816, kao i na sajtovima Exitfest.org i Gigstix.com.

U toku je i promotivna prodaja ulaznica za Exit za srednjoškolce, po ceni od 4.990 dinara u Gigstix prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu.

Ulaznice za jedanaesti Exit festival koji će se održati od 8. do 11. jula nalaze se u redovnoj prodaji po promotivnoj ceni od 6.490 dinara i mogu se kupiti putem Internet sajta Gigstix.com. Redovna cena ulaznica iznosiće 10.990 dinara.