EP_39922_006

Žan Mišel Žar sutra po drugi put u Beogradskoj areni

Pionir elektronske muzike Žan Mišel Žar održaće sutra koncert u Beogradskoj areni.

Oduševljen prostorom Beogradske arene tokom prošlog gostovanja 2008. godine, Žar je ovog puta pripremio specijalni audio-vizuelni spektakl sa komplikovanim sistemima lasera, svetla, projekcijama na video ekranima, ukomponovanim sa jedinstvenim zvukom.

Povezana vest:  ELVIR LAKOVIĆ LAKA O FUBALSKOJ KARIJERI, ŽIVOTU U NJU JORKU, INSPIRACIJI, LJUBAVI I DŽENTLMENSTVU U EMISIJI IMPULS

Muzički revolucionar na aktuelnoj turneji vraća se svojim analognim instrumentima koje je napravio 1970. godine.

-Želeo sam da budem u prirodnoj, živoj atmosferi, bez kompjutera na sceni, svestan da se izlažem nezgodama, jer ovi instrumenti nisu namenjeni ovakvim izvođenjima – izjavio je Žar i dodao da time pred sebe stavlja novi izazov.

Povezana vest:  Blejk Fidler planira da napiše knjigu o Ejmi Vajnhaus

Tokom više od dva sata jedinstvenog performansa Žak će beogradsku publiku provesti kroz albume “Oxygene”, “Magnetic fields”, “Rendezvous” i “Teo and Tea”.

Posle klasičnog muzičkog obrazovanja i višegodišnjeg komponovanja filmske muzike, džinglova, baleta i pop pesama za druge izvođače, Žar svetski proboj čini izdavanjem revolucionarnog albuma “Oxygene” 1977.

Prepoznatljiv imidž i novi pravac, kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju, stvara uklapajući svoja dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: Dulce Maria „YA NO“ u utorak, 5. aprila u 12 časova

Albumima „Oxygene“, „Equinoxe“ te „Magnetic fields“ postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike od „Air“, „Daft Punk“, Mobija pa sve do „The Chemical Brothersa“.

Ulaznice za koncert prodaju se po cenama od 3.000, 4.000 i 5.000 dinarana.