Divljan traži pevača za gej narodnjak 

vlada-divljanRok muzičar Vlada Divljan kaže da pre godinu dana najavljenu pesmu „Zaljubljen sam u svog jarana“ javnost još nije imala prilike da čuje jer on nikako ne uspeva da pronađe odgovarajućeg pevača da izvede njegov „gej narodnjak“. 
-Ne umem to da pevam, nemam pravi narodnjački vokal, a ne želim da pravim od toga sprdnju. Idealno bi bilo da to peva pravi narodnjak gej orijentacije, to bi bio pun pogodak, siguran sam da ih ima, ali dobar bi bio i bilo koji dobar pevač narodne muzike – rekao je Divljan. 
Drugi osmomartovski koncert u Beogradu, u Domu sindikata, posle prošlogodišnjeg u Domu omladine, ipak neće biti prilika da publika čuje „gej narodnjak“, jer Divljan i njegov prateći sastav „Nevladine organizacije“ smatraju da mu nema mesta na Dan žena, koji doživljavaju kao svoju krsnu slavu. 
-Mi smo stari borci za ženska prava. Da smo par vekova ranije rođeni sigurno bi bili vitezovi koji bi se borili, ako ne na konju ono na magarcu, za žensku čast. Kad pogledaš (basistu Zdenka) Kolara i (perkusionistu Borisa) Bunjca vidiš da su to ženoljupci u onom pravom smislu – kaže Divljan. 
Iako namerava da održi tradiciju osmomartovskih koncerata u Beogradu, Divljan ne skriva da Dan žena ne doživljava kao ozbiljan praznik, već više kao priliku za dobar provod i podsećanje na neka bolja vremena. 
-Jedan dan da bi se poštovale žene? To je smešno. To bi trebalo činiti svaki dan. Proslava 8. marta je dobra prilika da se našalimo, a na kraju krajeva većini je ostao u sećanju kao neki veseli praznik koji nije bio previše povezan sa tekovinama NOB-a. Bio je malo slobodniji praznik – kaže Divljan. 

Povezana vest:  Veliki beogradski koncert grupe Vrooom