face of freedom kaver

EKSKLUZIVAN BESPLATAN DOWNLOAD NA MTV.RS TIJANA bASS I CHUCK-D “FACE OF FREEDOM”

Od petka, 14. oktobra na web stranicama regionalnog MTV kanala moći ćete besplatno da skinete pesmu “Face Of Freedom”, nastalu u sklopu isteimenog projekta, a koju izvode slovenačka pevačica Tijana bASS i hip hop legenda Chuck-D.

Kako Tijana objašnjava, u pitanju je veliki internacionalni humanitarni projekat, koji je na neki način ”kruna” njenog samostalnog rada, stvaranja, ali i saradnje sa prijateljem Chuck D-jem i njegovom diskografskom kućom SLAMjamz Records. “Sve je počelo kada sam dobila ideju o stvaranju novog pravca u muzici, a radi se o novoj vrsti Etno-Hiphop muzike. Reč je o spajanju Balkana sa Amerikom, trubača sa političkim repom, dakle spajanje ”nespojivog”. Prvo je bila namera da samo snimim pesmu u duetu sa velikanima sastava Public Enemy, ali posle se sve preokrenulo i proširilo iz jedne pesme u ceo projekat. Događaji koji su se desili u Francuskoj prošle godine, diskriminacija, deportacija Roma i neo-fašizam, su me veoma dirnuli i odlučila sam da tekst i muziku za “Face of Freedom” zaslužuje da čuje ceo svet i da se nakon izdavanja pesme i spota stvori ceo pokret za slobodu svih ljudi.”

Povezana vest:  Marčelo & Napeti Quintet za Svetski dan džeza u Domu omladine Beograda

Član kultnog hip hop sastava Public Enemy Chuck-D priključio se ovom projektu jer kako kaže: “U svetu gde muzika ima veliku moć, Tijana uz pomoć hip hopa, rep i dens muzike jasno iznosi stav! Svi mi u SLAMjamz Records-u rado prihvatamo umetnike koji misle i govore nešto važno. Tijana bASS daje neprocenjiv doprinos njenim sjajnim primerom i čvrstim stavom koji iznosi kroz projekat “Face Of Freedom” i albumom PLAYGROUND.”

Povezana vest:  Novi spot sastava Vrum

Muziku za pesmu “Face Of Freedom” radio je poznati zagrebački producent Baby Dooks, a trube su odsvirali Bojan Ristić Brass Band. Spot za pesmu je režirao David Burk (”Outdoggy video”), a produkciju je Tijana bASS preuzela na sebe, što joj je do sada bio najveći izazov u životu! Glavni deo spota snimiljen je u Beogradu, gde je prilikom snimanja održana velika press konferencija u organizaciji MTV televizije.

Povezana vest:  Dejvid Bouvi "ljubazno" odbio saradnju sa grupom Coldplay

Sve one koje zanima ideja o slobodi i humanitarnom radu, odnosno borbi protiv diskriminacije manjina, Tijana bASS poziva da posete www.tijana-bass.com web stranicu, gde će dobiti  detaljnije informacije o njoj i “Face Of Freedom” projektu.