indexi_i_prijatelji_sc_2011

Nostalgično putovanje kroz hitove grupe „Indeksi“ (FOTO)

 

U velikoj sali Centra „Sava“ večeras je priređen koncert posvećen legendarnoj sarajevskoj i eks-ju grupi „Indeksi“.  Koncertno veče pod nazivom „Indeksi i prijatelji“, kao i prethodna dva, privuklo je veliki broj obožavalaca grupe „Indeksi“ koji su uživali u nezaboravnim hitovima i sa nostalgijom se prisetili pokojnog Davorina Popovića.

Na dvoipočasovno putovanje kroz vreme publiku su poveli nekadašnji članovi grupe: Fadil Redžić (bas gitara), Ranko Rihtman (klavijature), Neno Jurin (klavijature), Miroslav Šaranović (bubnjevi), Kornelije Bata Kovač (klavir), Sinan Alimanović (klavijature), Peco Petej (bubnjevi). Melodije i danas popularnih „Indeksa“ pevali su Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Arsen Dedić, Dženan Lončarević, Irina Kapetanović, Željka Katavić Pilj.

Povezana vest:  Satorijeva „Čuda Vinčanske kulture“ oduševila publiku na Expo 2020 Dubai

Beogradska publika je imala priliku da čuje i Zija Valentina, Nihada Volodera, Harija Varešanovića, Jelenu Tomašević, Aleksandru Radović, Sergeja Trifunovića.

Smenjivale su se kompozicije „Bacila je sve niz rijeku“, „Sanjam“, „Svijet u kome živim“, „Snijeg pade“, „Krivac si ti“, „Sve ove godine“, „Budi kao more“, „Jutro će promijeniti sve“, „Ti si mi bila u svemu naj, naj“, i druge. Hrvatski pevač Ðuliano izveo je kompoziciju „Da sam ja netko“, po kojoj je i naslovljen večerašnji koncert, a na sceni mu se pridružio Popovićev sin Dario.

Povezana vest:  Premijera novog spota sastava Jamiroquai „Lifeline“

Najviše emocija probudila je „Pjesma o Davoru“, koju su zajedno izveli Rahimovski, Topić i Tifa. Okupljeni u Centru „Sava“ odali su poštu tragično preminulom makedonskom pevaču Tošetu Proeskom, od čije pogibije u saobraćajnoj nesreći se danas navršilo četiri godine.

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}INDEXI_SC_2011{/vsig}