Lena_5swMTV OBJAVIO NOMINOVANE U KATEGORIJI WORDLWIDE ACT ZA PREDSOTJEĆU DODELU “2011 MTV EMA” NAGRADA

IZVOĐAČI IZ CELOG SVETA SU U TRCI ZA TITULU NAJBOLJEG BENDA – Lena najbolja u Evropi

MTV je danas objavio listu od 5 nominovanih izvođača koji će se takmičiti za novo prestižno MTV priznanje, pod nazivom Worldwide Act a u okviru dodele Evropskih MTV nagrada. U proteklih pet nedelja MTV je obožavaocima širom sveta dao mogućnost da glasaju za omiljene lokalne izvođače i na taj način im pomogao da predstavljaju svoj region na predstojećoj dodeli MTV EMA nagrada. Počevši od danas pet izvođača su u trci za prestižno priznanje najboljeg izvođača na svetu, pod nazivom Worldwide Act. Prvih pet finalists iz celog sveta su: Lena (Evropa); BIGBANG (Azija Pacifik); Abdelfattah Grini (Afrika/Indija/Bliski Istok); Britney Spears (Severna Amerika) i Restart (Latinska Amerika).

Dodela MTV nagrada “2011 MTV EMA” koju će voditi multitalentovana pevačica i glumica Selena Gomez, održaće se u nedelju, 6. novembra u Belfastu, Severna Irska. Sponzori “2011 MTV EMA” dodele nagrada su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

Nagrada Worldwide Act je nova kategorija koja slavi različitost i širinu koju MTV svakodnenvo nudi na svom program emitujući muzilku fantastičnih umetnika sa svih krajeva sveta. Svi fanovi za ovu nagradu mogu da glasaju na sajtu  www.mtvema.com do petka, 4. novembra do 11:59h. dok će pobednik u kategoriji Worldwide Act biti proglašen u Belfrastu.

Povezana vest:  BESPLATAN MTV KONCERT I SAJAM DRŽAVA: Rob Garza /THIEVERY CORPORATION/, Philippe Cohen Solal /GOTAN PROJECT/ i Gramophonedzie

O nominovanima za nagradu Worldwide Act

Lena (Evropa)

Sa singlom ‘Satellite’, devetnaestogodišnja pevačica Lena je pobedila na takmičenju za pesmu Evrovizije 2010. godine i dostigla veliku popularnost i uspeh na top lisama širom Evrope. Njen album ‘Good News’ u Nemačkoj je dostigao platinasti tiraž a postavila je i rekord Nemačke liste singlova kao izvođač koji je na listi debitovao sa čak tri pesme u prvih pet najprodavanijih. Lena je već osvojila dve ECHO nagrade u Nemačkoj ove godine a sada želi da svojoj kolekciji pridaoda i MTV priznanje.

BIGBANG (Azija)

BIGBANG je najaktuelniji bend koji nam dolazi iz Koreje, a čiji su članovi G-Dragon (aka GD), T.O.P, Taeyang (aka SOL), Seungri (aka V.I.), i Daesung (aka D-Lite). Sa muzikom koja je okrenuta savremenom zvuku i prepoznatljivim modnim stiilom BIGBANG je boy bend koji ne vole samo tinejdžeri već ima fanove svih generacija. Sa singlom “LIE”, Big Bang su postali najtraženij bend Korejske muzičke industrije, dok su ih singlovi “Last Farewell”, “Day By Day” i “Sunset Glow”, koji su nedeljama bili na vrhu top lista, bend lansirali kao najutiajniji sastav u Koreji.

Njihovo najnovije EP izdanje ‘Tonight’ je momentalno postalo hit a ujedno i prvo izdanje jednog korejskog benda koje se plasirao među 10 najpordavanijih na američkoj iTunes listi kao i jedini album van engleskog govornog područja koji se našao među 100 najprodavanijih. BIGBANG su osvojili i nagradu za najboljeg novog izvođača na 24. dodeli  Japan Gold Disc Awards dok su 2010. godine dobili nagrade za Najbolji Pop video i Najboljeg novog izvođača na dodeli MTV Video Music Awards Japan 2010.

Povezana vest:  I Bosna i Hercegovina odustala Evrosonga 2013

Abdelfattah Grini (Afrika/Indija/Bliski Istok)

Abdelfattah Grini je počeo da peva sa 13 godina. Iako je obučen kao repper ili graffiti umetnik kada ovaj dvadesetšestogodišnjak  zapeva njegov glas ima moć da vas vrati u vreme Mohameda Abdela Wahaba i Abdela Halima Hafeza. Teško je poverovati da ovaj požrtvovani muzičar, koji živi i radi u Egiptu, peva profesionalno tek 4 godine. Sve je počelo 2007. godine kada je pobedio na telent takmičenju pod nazivom Album Program. Dva singla objavljuje u aprilu 2008. godine nakon čega sledi kompilacija Rashed Wa Ahbabou, što je ubrzo dovelo i do obavljivanja albuma Ya Khsartak Fy Ellayaly četiri meseca kasnije. Abdelfattah Grini trenutno radi na novom albumu. Grini je do sada prodao preko  30,000 albuma dok na sajtu Youtube ima milione pregleda svojih spotova i nastupa. Na svom novom izdanju planira da kombijuje modern ekletronsku muziku sa klasičnim zvukom.

Britney Spears (North America)

Teško je poverovati da je 1999. godine Britney Spears privi put nastupila na dodeli MTV EMA nagrada. Te godine, nekadašnja Disney zvezda, je kući ponela nagrade za Najboljeg ženskog izvođača, Najbolju pop pesmu i Najboljeg novog izvođača. Od tada, Britney je odrasla i prošla kroz veoma javne uspone i padove u privatnom životu, ali se trijumfalvno vratila i ponovo je na vrhu.

Povezana vest:  Grupa Kvin ponovo objavljuje pet poslednjih albuma

Dobitnica EMA nagrade 2008. godine za najbolji album g izvođača godine, Britney magazin  Billboard rangira kao najprodavanijeg ženskog izvođača prve decenije novog Milenijuma. Njen poslednji album, Femme Fatale, ima tri singla koja su se našal među 10 najprodavanijih: ‘Hold It Against Me’, ‘Till the World Ends’ — koji joj je doneo nagradu za najbolji Pop video na MTV VMA nagradama – i ‘I Wanna Go’. Dvadesetdevetogodišnja majka dvoje dece ove godine fanove je oduševila svojom Femme Fatale turnejom koja joj je povratila status pop ikone.

Restart (Latin America)

Restart je jedan od najmlađih i najuspešnijih bendova u Brazilu. Iako postoje samo tri godine već su stekli armiju obožavalaca širom zemlje i sveta. Neverovatan uspeh se odejednom prelio na Latinsku Ameriku gde već imaju horde fanova, naročito u Aregntini gde su prošlog jula imali rasprodatu turneju. Njihove pop pesme i veseli modni stil im je doneo veliki broj nagrada u Brazilu uključujući 5 MTV nagrada na dodeli VMB 2010 (Izvođač godine, Hit pesma godine, Pop umetnik godine, Najbolji bend i Najbolji novi bend).