Lana Del Ray - photo 02 2011 - Universal Music

LANA DEL REY “VIDEO GAMES” – MTV PUSH IZVOĐAČ ZA DECEMBAR
 
Decembar ne mora da bude tmuran, kišovit i hladan. Uz odličnu muziku talentovane Lane Del Rey, koju vam MTV ovog meseca predstavlja kao Push izvođača, sve može da da budre vedrije i veselije!
Lana sebe opisuje sebe kao “ganstersku verziju Nancy Sinatre”,a svoju muziku kao Hollywood pop/sadcore, što savšeno odgovara njenom imidžu tragične dive iz šezdesetih. Njen autorski spot za pesmu “Video Games”, koji ste premijerno mogli da pogledate na MTV-ju krajem oktobra, izazvao je veliku famu na You Tube-u. Tek što je dostigao pola miliona pregleda, video je zabranjen. Ali nevaljala gospođica Del Rey najavila je svoj ulazak na svetsku muzičku scenu u velikom stilu. Koliko velikom? Pa recimo samo podatak da je koncert u Londonu rasprodala je za svega pola sata!
25-godišnja Amerikanka Lana Del Rey – nekad znana i kao Lizzy Grant, odrasla je u mestu Lake Placid, na granici države New York i tu je počeo da se “zakuvava” njen jedinstveni muzički ukus. Sa 18 godina ostvaruje svoj san i seli se u grad New York. ”Još od malena sam znala da ću se preseliti u NY. Sve predstavlja zadovoljstvo ovde i sve moraš da voliš u ovom gradu. Svaki dan kad izađem kroz vrata svog stana shvatim da me New York nagrađuje za svu ljubav koju mu pružam”.
Ponesena svojim simpatijama prema Davidu Lynchu, muzici iz crno belih filmova iz 50ih, Coney Islandom, hip hopom i slomljenim srcima, pesma “Video Games” nastala je kao svojevrsni mix svega ovoga. “Ima nešto lepo u svađi. Bilo kojoj svađi i osećaju boli koji ona donosi”, objašnjava Lana, “Govorim o večnim ljubavima, onim koje vas obaraju sa nogu, i o takvim pričama težim da pevam”.
MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta – decembar je rezervisan za lepu Lanu Del Rey. Zato uživajte!
Povezana vest:  GUARANA FOAM FESTA 2013, Kurd Maverik i Emil Lasaria u peni