LENNY_KRAVITZ

Leniju Kravicu “Orden za umetnost i književnost“

 

Američkom rokeru Leniju Kravicu dodeljna je jedna od najviših nagrada iz oblasti umetnosti u Francuskoj – Orden za umetnost i književnost, preneli su danas mediji.  Francuski ministar kulture Frederik Miteran, koji je 47-godišnjem Krevicu, juče dodelio orden, poručio mu je da se „oslobodio barijera između belog i crnog zvuka““. Kravic, poznat po hitovima „Let Love Rule“ i „Are You Gonna Go My Way“, rekao je  da se njegova muzička karijera ““preko noći““ promenila kada je imao prvi veći nastup na jednom festivalu u francuskom gradu Renu 1989.

Povezana vest:  PRLJAVO KAZALIŠTE OTVARA KONCERTNU SEZONU NA TAŠU!

-Znam da zvuči kao bajka ali je istina – rekao je on.

On je dodao da je naročito „dirnut“ što je odlikovan u Francuskoj, u zemlji koja je verovala u njega dok je bio neshvaćen kod kuće.

-Prvih dana nisam uopšte radio u SAD ali je ta noć sve promenila, kao da je sva dobra energija bila koncentrisana ovde – rekao je pevač koji je više meseci godišnje radi u Francuskoj i koji je napisao i producirao album francuske zvezde Vanese Paradi iz 1992. godine sa koga je hit „Be My Baby“.

Povezana vest:  Nilu Dajmondu Bilbordova nagrada Ikona

Kravic je dete iz mešovitog braka, a njegov poslednji album “Black and White America“ bavi se međurasnim pitanjima i o događajima koje su njegovi roditelji preživeli tokom 60-tih godina prošlog veka u Njujorku.