Michael Kiwanuka_2 

MTV PUSH ARTIST ZA FEBRUAR JE…MICHAEL KIWANUKA
 
MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta.
Još jedan magičan vokal dodat je na već bogatu listu MTV Push izvođača! Ovog februara to je Michael Kiwanuka, britanski muzičar poreklom iz Ugande.
Moderna priča o uspehu ovog izvođača počinje u Severnom Londonu, gde je Michael proveo svoje dečačke i tinejdžerke dane. Poput većine njegovih vršnjaka, slušao je bendove kao što su Nirvana, Radiohead, Offspring i Blur –  međutim, tek pošto se “navukao” na muziku Džimija Hendriksa, počeo je da shvata pravi potencijal rok zvuka. Još dvojica muzičara bitno su uticala na stil koji je Kiwanuka vremenom razvio. To su: Bob Dylan, sa svojim perfektno satkanim numerama i Otis Redding, otac savremenog soula.
Kao tinejdžer, Michael je svirao u nekolicini rok bendova, a već sa 16 godina je sarađivao sa muzičarima kao što su Tiny Tempah i Chipmunk. Kako danas navodi, ni tada se nije osećao sasvim na svom terenu: “Bilo je jako zabavno i naučio sam dosta, ali ni ovde nisam ispeo dovoljno da izrazim svoji rok stranu, stečenu dugogodišnjim sviranjem po bendovima.”
Tako je Kiwanuka krenuo da komponuje pesme po sopstvenom ukusu. Radio je to za sebe, a preslušavanje numera bilo je namenjeno isključivo za njegovu dušu. Na kraju je načinio nekoliko demo-snimaka, sa namerom da ih preda na korišćenje drugim izvođačima, ali iznenada dobija izuzetno pozitivne reakcije na izvođenje. Ljudi su bili oduševljeni njegovim glasom, a Kiwanuka se konačno našao front na kojem se osetio ostvarenim: “Obožavam da sviram gitaru i pevam u isto vreme. Osećaj kada svirate publici, a oni upijaju svaki vaš pokret, zaista je sjajan.”
Kiwanuka je dobitnik laskave titule BBC Sound Of 2012, što predstavlja još veći kuriozitet ako u obzir uzmemo činjenicu da je objava njegovog albuma prvenca zakazana za 23. mart.
Februar je mesec tokom kojeg ćemo se bliže upoznati sa muzikom Michaela Kiwanuke, kroz njegov aktuelni hit “Home Again”.

 

Povezana vest:  Sana Garić video spotom najavljuje promociju novog albuma "Svet za Nas".