mando_diao

Mando Diao potvrdili nastup na In music festivalu 2012!

 

Potvrđeni prvi izvođači ovogodišnjeg INmusica – najveći švedski bend MANDO DIAO prvi put dolaze u Hrvatsku, i to na sedmi po redu INmusic festival! Iz Švedske dolaze mnogi sjajni rock bendovi, pa tako i ova atraktivna, energična petorka. Da su bez dlake na jeziku i da će bez zadrške reći će što misle, što je česta karakteristika skandinavskih bendova verovatno poznato još od pojave Hivesa, Mando Diao su već demonstrirali svojim žestokim live nastupima.

Povezana vest:  Za koncert Metalike u maju, već prodato 6.500 ulaznica!

Članovi benda započeli su sa svirkom još kao tinejdžeri sredinom devedestih, a bend su osnovali pevač/tekstopisac/klavijaturista Daniel Häglund i pevač/tekstopisac/gitarist Björn Dixgärd. Do 1999. članovi sastava su se menjali i u tom momentu su već poznati kao Mando Diao, a ime su preuzeli iz Dixgardova sna. Već njihove rane svirke po klubovima zamijećene su od domaće kritike, da bi ubrzo došle i do švedskog MTV-a i prvog ugovora sa izdavačkom kućom EMI. U jesen 2002. godine izlazi album „Bring ‘Em In“ koji je pronašao svoj put do široke publike tokom iduće dve godine.

Povezana vest:  Tejlor Svift uverena je da je njen novi dečko Konor Kenedi onaj pravi!

U 2005. godini svjetlo dana ugledao je i album „Hurricane Bar“ koji promovišu na turneji i koji im konstantno donosi sve veći broj obožavatelja širom Evrope.

Nastup švedske petorke Mando Diao fanovi će prvi put imati prilike pogledati na ovogodišnjem INmusic festivalu koji će se održati 29. i 30. juna na zagrebačkom Jarunu!