adam-lambert-queen

Adam Lambert – novi frontmen benda Queen
 
Adam Lambert, pobednik takmičenja „Američki idol“, izjavio je da se pridružuje bendu Queen kao novi frontmen i da se zajedno spremaju za turneju ovog leta.
Kako navodi magazin Billboard, Lambert je impresionirao bend kad su zajedno izveli pesme „The Show Must Go On“ i „We Are The Champions“ na evropskoj dodeli MTV nagrada (EMA) prošlog novembra. Neposredno posle toga, preneli smo vam izjavu benda u kojoj kažu da posle ovog iskustva žele da nastave saradnju sa Lambertom.
Adam je izjavio za tabloid Daily Star da ne namerava da „zaista“ zameni originalnog frontmena, kao i da će sa bendom raditi na način na koji bi i legendarni Freddie Mercury bio ponosan: „Ideja je da se oda počast Mercuryju i samom bendu tako što ćemo izvoditi njihove sjajne pesme. Poenta je da se ta muzika održi živom za fanove, i da joj se da energija na koju bi Freddie bio ponosan. Nakon dodele EMA nagrada, čuo sam neke povike ‘Ne možeš ti da zameniš Freddiea’. Ali ja sam to već znao, naravno. To nije moguće. Ja na to gledam kao na veliku čast, i uradiću posao nabolje što mogu.“
Prošlog decembra, gitarista benda Brian May je izjavio da on i bubnjar Roger Taylor, bez Mercurya i basiste John Deacona, nikada ne mogu da budu Queen kakvi su nekada bili.

 

Povezana vest:  Vredne The Frajle najavljuju novi spot i koncert