sneg_kola

Marić: Moguće uvođenje vanredne situacije u celoj Republici
 
Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je večeras da se zbog vremenskih prilika razmatra mogućnost proglašenja vanredne situacije u celoj Republici, kao i da je „više nego dobrodošla“ interventa pomoć Vlade Sbije područjima koja su najteže pogođene snežnim padavinama.
On je za javni servis rekao da se razmatra mogućnost uvođenja vanredne situacije, koja trenutno važi na području 26 opština, u celoj Republici, ali da će se sa odlukom još sačekati.
„Razmatramo opciju da se vanredna situacija proglasi na području cele Republike, ali u ovom trenutku, po meni, je rano za to i sačekaćemo još 24 sata“, rekao je on.
Marić je istakao i da je odluka Vlade da za 15 opština opredeli materijalna sredstva, a za 31 pomoć iz robnih rezervi u ovom trenutku „više nego dobrodošla“.
On je naveo da će pomoć, u čijoj distribuciji će učestvovati resorni Sektor MUP-a, pomoći da se plati i mehanizacija za raščišćavanje snega.
Marić ja naveo da je pomoć Vlade „taj zamajac koji pokreće mehanizaciju u mestima gde su budžeti opština prazni i gde treba platiti ljude“.
Marić je pozvao opštine i gradove koji nisu teško pogođeni snežnom mećavomo da pomognu i pokažu solidarnost sa onim područjima koja su najviše stradala.
Vlada Srbije je odlučila da najugroženijim opštinama hitno uputi pomoć u gorivu i sredstva za čišćenje puteva.
Kabinet premijera, takođe, je preporučio preventivne mere za otklanjanje problema u snabdevanju energijom i energentima i omogućavanju rada energetskog sistema u zemlji u uslovima ekstremno niskih temperatura.

 

Povezana vest:  Bečlije bogatiji nego što se mislilo