toni_cetinski_1 

Dan zaljubljenih uz Cetinskog, Georgieva, Džinks…
 
Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun Beograđani će i ove godine moći da provedu na nekom od mnogobrojnih koncerata u prestonici, među kojima se izdvajaju nastupi Tonija Cetinskog u Beogradskoj areni, Vlade Georgieva u Belekspocentru, zagrebačkog benda „Džinks“ u Domu omladine i grupe „Legende“ u Sava centru.
Cetinski će na koncertu pod nazivom „Otkrivanje strasti“ nastupiti u pratnji svog petnaestočlanog benda, a na sceni Beogradske arene, kako je najavljeno, biće i 80 članova hora „Obilić“ Kulturno-umetničkog drustva „Branko Krsmanović“, kao i 74 člana Zagrebačke filharmonije, a sve pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića.
Specijalni gosti biće Aleksandra Radović, pop pevačica iz Hrvatske Zorica Kondža i prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Nikola Mijailović.
Georgiev će u „Belekspocentru pevati za „ljubitelje vina i pomalo zaljubljene“, a gost će biti Lena Kovačević.
Kako je nedavno rekao, pošto dugo nije svirao u Beogradu, Sveti Trifun je dobar povod, a prvi put će nastupiti u Belekspocentru, koji će biti uređen shodno prilici – „elegantno i zanimljivo“.
Ovo će biti drugi beogradski koncert benda „Džinks“ (Jinx) za Dan zaljubljenih, iako kažu da nemaju nameru da to postane praksa svake godine, jer 14. februar za njih nema posebno značenje.
Uz konstataciju da se veoma raduju što će ponovo da sviraju u Beogradu, članovi pop benda, regionalno popularnog zahvaljujući hitovima „Tamo gđe je sve po mome“, „Na čemu si ti“ i „Smijem se“, najavili su da će repertoar činiti stare pesme i numere sa poslednjeg albuma „Diksilend“.
Grupa „Legende“ ove godine obeležava 25 godina uspešnog rada i to nastupima u Sava centru pod sloganom „U susret pedesetom koncertu u Sava Centru“.
Prvi koncert su već održali, 4. februara, a ponovno druženje sa vernom publikom zakazano je za 14. februar.
Svoju prvu koncertnu sezonu započeli su 19. januara 1995. baš u beogradskom Sava centru, odakle svake godine kreću turneju po gradovima Srbije i inostranstvu, a do sada su održali oko 1.300 koncerata širom sveta.
Uprkos vremenskim nepogodama, niskoj temperaturi i apelima da se štedi struja, za sada nema naznaka da će neki od ovih koncerata biti otkazan ili odložen, što se desilo sa pojedinim programima tokom prethodne sedmice.

 

Povezana vest:  VIKEND U BARUTANI – BLENDER ALL STARS 5 I ROLL THE DRUMS SPECIJAL UZ COMMIX-a I DRS-a