dusan_banovic_sa_diplomom

Diplomirao Dušan Banović sportski direktor Partizana
 
Sportski direktor Biciklističkog kluba Partizan Dušan Banović, diplomirao je na „Alfa univerzitetu“ u Beogradu odbranivši rad na temu „Menadžment Biciklistčke trke „Kroz Srbiju 2011“ sa desetkom.
– Odabrao sam ovu temu jer mi je bila veoma bliska, pošto sam u raznim funkcijama poslednjih nekoliko godina stalno prisutan  na našoj najznačajnijoj trci – kaže 24- godišnji Dušan Banović, nekadašnji takmičar Partizana, sin direktor kluba Branka Banovića, profesora i nekadašnje odbojkaške reprezentativke Radmile (devojačko Ostojić).- Dragocene sugestije i  pomoć pružio mi je moj mentor profesor dr Dragan Životić, naš nekadaši proslavljeni atletičar. Ogromnu zahvalnost dugujem i Ljubi Živanoviću, direktoru organizacije trke „Kroz Srbiju“ koji mi je stavio na raspolaganje dragocenu dokumantaciju. Takođe, moram da se zahvalim i profesorima „Alfa univerziteta“ koji su imali razumevanje za mene i pomogli mi da  obaveze na predavanjima uskladim sa obavezama u klubu i čestim odlascima na trke.
Diplomski rad od 50 strana prikazuje organzaciju trke „Kroz Srbiju“ u delu marketinga koji je u biciklističkom sportu veoma važan, a koji do sada u biciklističkoj stručnoj publicistici i periodici nije bio dovoljno obrađen.
Diplome je na prigodnoj svečansti uručio dekan fakulteta profesor Tomić.
Dušan Banović je prošle godine vodio profi ekipu Partizan „Pauer muv“ na trci „Kroz Srbiju“, kada je pobedio biciklista crno belih Ivan Stević. U 2010. bio je  sportski direktor crno belih na trci „Kroz Srbiju“ kada je ekipa osvojila prvo mesto u ukupnom plasmanu, a Esad Hasanović, vozač Partizana zauzeo treće mesto.

 

Povezana vest:  Hasanović, Stevanović, Nimčević i Stojanović osvojili duple krune srpskog biciklizma