1_Vitni Hjuston 

Frizerka našla Vitni Hjuston mrtvu, glava joj je bila pod vodom, a noge su virile iz kade
 
Nakon što je pevačica Vitni Hjuston nađena mrtva u kadi, američki mediji preneli su informacije kako se ne zna je li preminula od utapanja u kadi ili je umrla zbog konzumiranja alkohola i tableta. Naime, u njenoj sobi su pronađeni brojni recepti za tablete, ali i veće količine alkohola.
Tokom smrti, nije bila sama u hotelskom apartmanu već su s njom bila i dva telohranitelja, stilista i frizerka. Kako saznaje portal TMZ, Vitni se tu večer spremala za Klajv Dejvis žurku pa su iz tog razloga frizerka i stilista bili s njom. Nakon što se otišla kupati nije je bilo prilično dugo vremena zbog čega se osoblje zabrinulo. Njena frizerka nakon toga je počela lupati po vratima od kupaone, a kada nije dobila odgovor ušla je unutra i počela vrištati.
-Vitni je ležala u kadi s licem ispod vode, a noge su virile iz kade kao da se u nju samo srušili – ispričao je jedan od članova hotelskog osoblja za portal TMZ. Odmah su je izvukli napolje i pozvali hitnu pomoć, ali njeno telo je već odavno bilo beživotno i hladno. Ubrzo je došla i hitna pomoć, a njena smrt proglašena je u 3.55 sati iza ponoći.
Izvori bliski pevačici tvrde kako je Vitni uzimala Xanax, a posebno ako je imala velike nastupe. Verovala je da joj Xanax pomaže da se smiri i opusti pre nego što izađe pred publiku. Prijateljima se poverila da pati od teskobe i da ima napade panike pa su joj tablete pomagale. Valja napomenuti kako je Vitni trebala zapevati na zabavi Klajva Dejvisa za koji se spremala večer kad je preminula pa se nagađa kako je uzela Xanax iako ta informacija nije potvrđena niti demantovana.

 

Povezana vest:  Odložen koncert u čast Nelsona Mandele