Dusan_Lajovic_(SRB)_-_Filip_Prpic_(SWE)_039

DAVIS CUP 2012

Obradović: Čestitke igračima na sjajnoj igri

 

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović bio je prezadovoljan igrom svojih izabranika protiv Švedske i plasmanom u četvrtfinale Dejvis kupa i rekao da mu je drago što je Dušan Lajović uspešno debitovao za nacionalnim tim.

-Sve čestitke momcima na sjajnoj igri, a posebno mi je drago što je Lajović debitovao pobedom. Ubuduće biće praksa da se mlađima pruža šansa u reprezentaciji. Verujem da ćemo u četvrtfinalu protiv Češke nastupiti u najjačem sastavu – izjavio je Obradović nakon meča u kojem je Srbija slavila ukupnim rezultatom 4:1.

Povezana vest:  ATP VINSTON, Rodik u 3. kolu

Komentarišući jučerašnji poraz u igri parova srpski selektor je ocenio da „nije lako prilagiditi se igri u singlu i igri u dublu, što je bio slučaj sa Tipsarevićem“.

-To je veliki pritisak za svakog igrača. Bilo bi mnogo laše da se u Dejvis kupu igra sa petoricom, jer sa četvoricom tenisera nema mnogo mogućnosti da se kombinuje – dodao je Obradović.

Povezana vest:  US OPEN 2013, REZULTATI, Venus Vilijams eliminisana

Lajović je potpuno zasluženo savladao Filipa Prpića i sigurnom igrom osvojio četvrti poen za Srbiju.

-Ušao sam dobro u meč, a osvojeni brejk me je opustio. Ova pobeda svakako će podići moje samopouzdanje za dalje napredovanje u karijeri i nastojanje da se probijem među 100 igrača na ATP listi – rekao je Lajović.

-Puno mi je značilo što je publika ostala u velikom broju da isprati moju pobedu, koja nije odlučivala u susretu protiv Šveđana – poručio je mladi srpski teniser.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Ðoković: Finale protiv Mareja biće neizvesno

Prpić i švedski selektor Tomas Enkvist ocenili su da je njihova selekcija odigrala maksimalno u Nišu, ali da to nije bilo dovoljno za uspeh protiv domaćina.

-Srbija je opravdala ulogu favorita i zasluženo je trijumfovala. Nama sada predstoje pripreme za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa – rekao je Enkvist.