Zeljko_RTS

Željko Joksimović predstavlja pesma premijerno 10. marta

Na izboru za „Pesmu Evrovizije“ u Azerbejdžanu Željko Joksimović će pevati sopstvenu kompoziciju koju ćemo prvi put čuti u specijalnom televizijskom predstavljanju 10. marta 2012. godine na Prvom programu RTS-a

Predstavnik Srbije na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“, kantautor Željko Joksimović prezentovaće takmičarsku pesmu naše zemlje 10. marta u specijalnom šou-programu na Prvom programu RTS-a, saopštio je Evrovizijski tim Radio-televizije Srbije.

Povezana vest:  Željko Joksimović oduševio Bugare

U specijalnoj emisiji na RTS-u 10. marta , srpski predstavnik će izvesti i neke od najpopularnijih melodija njegovog bogatog umetničkog i autorskog opusa.

Kreativni tim RTS-a i Željko Joksimović obećavaju izuzetan šou, u svečarskoj atmosferi koja će biti posvećena predstavljanju pesme kojom će se Srbija takmičiti na 57. Eurosongu, 24. maja u Bakuu.

Srbija, kao samostalna država na „Pesmi Evrovizije 2012.“ učestvuje šesti put a za Željka će ovo biti četvrto učešće na najstarijem i najpopularnijem svetskom muzičkom takmičenju.

Povezana vest:  Vajt lajz dolaze sa novim pesmama u Beograd

Radio-televizija Srbije je kao punopravni član Evropske radiodifuzne unije (EBU) iskoristila ekskluzivno pravo internog izbora srpskog predstavnika za ovogodišnji Eurosong.

Željko Joksimović je autor sa bogatim evrovizijskim iskustvom. Bio je višestruki kompozitor, izvođač, a na „Eurosongu“ u Beogradu i domaćin-voditelj.

Osim TV gledalaca u Srbiji, pesmu koju će naš predstavnik izvesti u Bakuu, premijerno će moći da čuju i gledaoci Satelitskog programa RTS-a, a šou-program će biti emitovan i putem lajv striminga na Internet portalu Javnog medijskog servisa Srbije i, tradicionalno, na zvaničnom sajtu „Pesme Evrovizije“ Eurovision.tv.

Povezana vest:  Maroon 5 spremaju novi album i kreću na letnju turneju