YAMATO_Gamushara_0004sm 

Jamato bubnjari sutra u Beogradskoj areni
 
Jamato bubnjari iz Japana, u okviru turneje pod nazivom „Gamushara“ (The Beat of Courage), nastupiće sutra u Beogradskoj areni, najavila je Arena.
Ova zanimljiva trupa, koja je gostovala u Beogradu pre dve godine, ima 14 izvođača, a njihovi instrumenti teže više od tone i stari su oko četiri veka.
Najveći bubanj, čuveni „vadaiko“ težak je 450 kilograma, dimenzija je 1.65 metara puta 1.65 metara puta 1.70 metara i na binu se unosi specijalnom opremom.
Umetnici nastupaju bosi, tako da je potrebno da na podu bude specijalna podloga za balet.
Nastup Jamato bubnjara biće podeljen u dva dela od po 50 minuta, između kojih je pauza u trajanju od 20 minuta kako bi se promenila postavka scene.
Pored toga što publici predstavljaju vrhunsko izvođačko umeće, njihovi nastupi su zabavni i duhoviti, upotpunjeni interakcijom s posetiocima.
Van scene, dnevni „ritam“ perkusionista je izuzetno strog. Svoj dan počinju tako što trče 10 kilometara, zatim vežbaju u teretani. Popodne zajedno vežbaju sviranje na bubnjevima, a zatim pojedinačno nastavljaju do polaska na spavanje.
Na turneji po svetu provedu od šest do 10 meseci godišnje. Do sada su imali više od 300 nastupa u 45 zemalja.
Nastupili su i na Edinburškom festivalu, najvećem umetničkom događaju u svetu. Dobili su nagradu „Spirit of the Fringe“, a
u britanskim medijima njihove koncerte su okarakterisali kao „muziku tela“, nakon čega su počeli svetske turneje, koje traju već 12 godina.
Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po cenama od 2.300, 2.600, 2.950 i 3.500 dinara.

 

Povezana vest:  EXIT 2012, Trećeg dana Egzita 34.000 posetilaca i hapšenja zbog droge