nba_novi_logo

NBA VESTI

Zapad bolji od Istoka, Brajant u istoriji

 

Košarkaši Zapada pobedili su selekciju Istoka sa 152:149 u „Ol star“ utakmici NBA lige, odigranoj u Orlandu, a igrač Zapada Kobi Brajant postao je najefikasniji igrač ove manifestacije. Zapad je vodio sa 21 poenom razlike, ali su košarkaši Istoka uspeli da priđu u završnici meča odigranog rano jutros, ali i ne da preokrenu.

Najefikasniji u selekciji Zapada bio je Kevin Durent, koji je postigao 36 poena i proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) utakmice. Njegov saigrač Kobi Brajant postigao je 27 poena i tako pretekao Majkla Džordana, kao vodećeg strelca ove manifestacije.

Povezana vest:  EVROLIGA, Biznismen Rivers hvali Partizan i Ivkovića

Brajant je sada u karijeri postigao 271 poen na „Ol star“ susretima, čime je prestigao Džordanov rekord od 262. On je ranije u toku meča pretekao i Karima Abdul-Džabara (251) i Oskara Robertsona (246).

Brajanta je žestoko faulirao Dvejn Vejd i raskrvario mu je glavu, ali je as Lejkersa ostao na parketu nešto duže. On je posle izašao na dodatne preglede, ali nije razgovarao sa medijima posle meča. Uprava lige navela je da je imao glavobolju. Blejk Grifin postigao je 22 poena za Zapad, koji je do poluvremena postigao 88 poena, čime je postigao novi rekord. Selekcija je, međutim, do pobede sitgla odbranom u poslednjim sekundama, kada je presečen jedan pas i tako šansa za izjednačenje

Povezana vest:  Vujošević: Nemamo prava na kiks

Istok je predvodio Lebron Džejms sa 36 poena, dok je njegov saigrač iz Majamija i Istoka, Dvejn Vejd završio meč sa 24 poena, 10 skokova i 10 asistencija i tako postao tek treći igrač koji je na „Ol staru“ imao „tripl-dabl“ učinak, posle Džordana i Džejmsa.

MVP utakmice rekao je posle meča da je očekivao neizvesnu borbu i da ga nije iznenadio veliki povratak Istoka.

Povezana vest:  EP DO 20 GODINA, Poraz Srbije od Đetića

-Kada su svi ovi veliki igrači na terenu, ne možete da znate šta će se desiti. Momci su dali neke važne šuteve i na kraju nam prišli na poen zaostatka. Bilo je zabavno. Ovo je tip ‘Ol star’ meča koji svi žele da gledaju – rekao je Durent.