MTV_LOGO_NOVI

GRAD DOMAĆIN “2012 MTV EMA” BIĆE…FRANKFURT!

MTV je danas objavio da će Frankfurt, Nemačka, biti grad domaćin “2012 MTV EMA”, MTV-jeve dodele nagrada najboljim dostignućima tokom godine na muzičkoj sceni širom sveta i u svim muzičkim žanrovima. Uz nastupe najpopularnijih izvođača i međunarodnih zvezda, dodela nagrada “2012 MTV EMA” prenosiće se uživo iz istorijske dvorane Festhalle u Frankfurtu, u nedelju, 11. novembra. Nakon prošlogodišnje dodele u Belfastu, koja je srušila sve rekorde, MTV EMA se drugi put u istoriji ovih nagrada vraća u Frankfurt (prvi put je to bilo 2001. godine).

“Oduševljeni smo što se vraćamo u Frankfurt i još jednom dodeljujemo nagrade MTV EMA u tako živom i dinamičnom gradu“, rekao je Bob Bakish, predsednik Uprave Viacom International Media Networks (VIMN).

MTV EMA je nedvosmisleno jedan od najvećih muzičkih događaja na planeti i pravi izlog zvezda od SAD-a do Evrope, Azije i ostalih delova sveta. Ovogodišnja dodela nagrada u Frankfurtu sigurno će nastaviti tradiciju po kojoj EMA pleni pažnju sveta nezaboravnim nastupima i trenucima od kojih zastaje dah.

Povezana vest:  Alexander Kowalski napokon u Beogradu!

MTV je takođe objavio dva potvrđena sponzora: Replay će biti službeni panevropski sponzor “2012 MTV EMA.” Partnerstvo će omogućiti jednostavnu integraciju putem svih platformi MTV-ja, što će omogućiti da Replay bude istaknut u svim promotivnim aktivnostima koje će prethoditi samoj dodeli, uključujući i reklamne poruke, sve promotivne i press materijale, prisutnost na mikroportalu posvećenom MTV EMA, kao i tokom samih promotivnih aktivnosti u Frankfurtu.

Renaissance Hoteli biće sponzor kroz digitalne medije za Veliku Britaniju, Nemačku i Francusku, uz direktne aktivnosti u odabranim hotelima. Dodatna sponzorstva i partnerstva biće objavljena u sledećim nedeljama.

Dan Ligtvoet, izvršni potpredsednik i generalni direktor VIMN Northern Europe, dodao je: “Izuzetna je čast biti domaćin dodele nagrada MTV EMA u Nemačkoj. Radujemo se partnerstvu s Frankfurtom i ponosni smo što će se dodela nagrada održati u Festhalleu – koji se sada može pohvaliti činjenicom da je jedina dvorana koja je dva puta bila domaćin dodele nagrada MTV EMA.“

Povezana vest:  VIVA VOX NOVIM SPOTOM ZA „BY THE WAY" BENDA RED HOT CHILLY PEPPERS NAJAVLJUJE VELIKI BEOGRADSKI KONCERT

Gradonačelnica Frankfurta, Dr. Petra Roth, izjavila je:  ‘Ponosni smo što je MTV odabrao Frankfurt za domaćina 2012 MTV EMA, događaja koji najbolje prikazuje za što je sve MTV sposoban: biti domaćin svetskih, globalnih muzičkih događaja koji privlače obožavatelje sa svih područja. Uzbuđeni smo što će Frankfurt ponovno biti u središtu pažnje!“

O MTV EMA

“2012 MTV EMA” dostupna je potencijalnoj publici koje broji više od 1,2 milijarde ljudi putem MTV-jeve globalne mreže sa više od 60 kanala, a koji dosežu u više od 600 miliona domova širom sveta, kao i putem partnera MTV-ja. Uz to, popratni program i emisije biće dostupni interaktivnoj zajednici putem više od 200 MTV-jevih digitalnih medija. Richard Godfrey i Bruce Gillmer biće izvršni producenti “2012 MTV EMA.”

Povezana vest:  Preslušajte ekskluzivno na Deezeru novi live album Hladnog piva "EVO VAM DŽINOVSKI"

Od samog početka 1994. dodela nagrada MTV EMA postigla je reputaciju jedne od najsenzacionalnijih dodela muzičkih nagrada u svetu. “2011 MTV EMA” održana je u Belfastu, u Severnoj Irskoj, a zabeležen je dvocifren porast ukupnog broja gledatelja s više od 23 miliona gledalaca. 18. dodela nagrada takođe je zabežila porast od 37% kod ciljane publike od 12 do 24 godine, a glasanje za nagrade 2011 MTV EMA poraslo je za zapanjujućih 236% s više od 158 miliona glasača iz celog sveta.